Fotó: Singapore GP Media
Hírek

Bottas nem számított ennyire erős Red Bullra

Fotó: Singapore GP Media

Valtteri Bottas szerint izgalmas verseny vár a Forma-1 szerelmeseire vasárnap, Szingapúrban, a Mercedesen és a Ferrarin kívül ugyanis a Red Bull is esélyes lesz majd a győzelemre.

Bottas a 4. rajthelyet szerezte meg a szombati kvalifikáción, ám érthető módon nem elégedett, hiszen csapattársától, a pole-t megszerző Lewis Hamiltontól közel 7 tizedmásodperccel volt lassabb.

A finn versenyzőt az is meglepte, hogy Max Verstappen a 2. legjobb időt futotta – az eddig látottak alapján ugyanis nem számítottak arra, hogy a Red Bullok ennyire elöl lesznek majd.

Bottas szerint maga a tény, hogy az osztrákok is versenyképesek, izgalmas futamot ígér holnapra.

„Nem ideális ez a rajtpozíció, de Lewis nagyszerű kört rakott össze” – mondta a finn pilóta.

„Az adott pillanatban azt gondoltam, a köröm rendben volt, de aztán kiderült, hogy nem volt elég jó. A Red Bull meglepően gyorsnak tűnt a harmadik edzésen nyújtott teljesítményük után, de jó, hogy ők is benne vannak a kalapban a Ferrari mellett, illetve mellettünk – érdekesnek ígérkezik!”

„Mindenki tudja, hogy itt nehéz lesz előzni, ez a három csapat nagyon közel lesz egymáshoz, és igazán nehéz dolgunk lesz, mert mindannyian egy dologra hajtunk…”

Szólj hozzá!