Verstappen vs. Ocon

Bottas: Olyan ez, mint egy rossz vicc!

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

A pole pozícióból rajtolt, majd kiesett a vasárnapi Osztrák Nagydíjon a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn azt mondja, el sem hiszi, mennyire balszerencsés idén.

Bottas számára nem indult könnyen a verseny, hiszen a rajtnál rögtön pozíciókat veszített, igaz, az első körben vissza tudott kapaszkodni a 2. helyre.

A versenye aztán viszonylag hamar véget ért – egy hidraulikus szivárgás miatt feladni kényszerült az Osztrák Nagydíjat.

Nem ez volt az első balszerencsés szituációja Bottasnak idén: Bakuban a verseny utolsó köreiben, az élen haladva kapott defektet, Franciaországban pedig már az első körben kiütötte őt Sebastian Vettel.

„Az idei szerencsém olyan, mint egy rossz vicc” – mondta csalódottan a Mercedes versenyzője.

„A rajtom nem volt ideális – eléggé kipörögtek a kerekek, és kevesebb volt a tapadás, mint vártam, szóval veszítettem néhány helyet.”

„A 3-as kanyar előtt aztán visszanyertem kettőt, és ott voltam újra a második helyen. Ezután az autó erősnek tűnt, jól mentünk, de aztán hirtelen elszállt a hidraulikus nyomás. Nem tehettem semmit, hogy elkerüljem a kiesést.”

Bottas reméli, a hétvégi Brit Nagydíjig a Mercedes megoldja a problémákat, hiszen nemcsak ő, hanem csapattársa is kiesett Spielbergben – ő az üzemanyagrendszer hibája miatt.

„Ki kell vizsgálnunk és meg kell találnunk a problémák okát, de meggyőződésem, hogy fel fogunk állni ebből az eredményből. Egyszerűen nem adta ki ma.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek