Bottas örül, hogy működnek a Mercedes fejlesztései

Fotó: Red Bull Ring
SPIELBERG,AUSTRIA,06.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Valtteri Bottas (FIN/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.

A határok feszegetése miatt néhány kicsúszással színesítette mai programját Valtteri Bottas, ennek ellenére úgy érzi, jó formában van ő és versenyautója is ahhoz, hogy a legjobb helyekért harcoljon a hétvégi Osztrák Nagydíjon.

A Mercedes versenyzője csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a ferraris Sebastian Vettel mögött a 3. helyen zárta a pénteki edzésnapot a Red Bull Ringen, és elmondása szerint nagyon örül annak, hogy csapata új fejlesztései jól működnek a spielbergi versenypályán.

„Szolidan indult a hétvége – az autó egyértelműen gyors itt” – mondta magabiztosan a finn.

„Jó volt látni, hogy azok az újítások, melyeken a csapat oly’ keményen dolgozott, rögtön kiválóan működtek. Újabb előrelépést tettünk aerodinamikai fronton Baku óta, ami igazán biztató.”

Bottasnak voltak nehéz pillanatai az edzéseken – de szerencséjére kicsúszásait megúszta autótörés nélkül.

„Ez a pálya büntet, ha hibázol, én pedig a határokat feszegettem – de ezekből tanulni lehet, és építeni tudok rá a hétvége hátralévő részében. Az autó egyensúlya jónak tűnik, este pedig tovább finomítunk a beállításokon, hogy jól felkészüljünk az időmérő edzésre.”

A Mercedes finn pilótája hozzátette, úgy érzi, a Ferrarival ezúttal is remek csatát vívhatnak hétvégén.

„A Ferrari is erősnek tűnik itt, szóval újabb érdekes hétvégére számítunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!