Bottas a pole-ban a Bahreini Nagydíjon! - F1VILÁG.HU

Bottas a pole-ban a Bahreini Nagydíjon!

HIRDETÉS
GP BAHRAIN F1/2017

Megverte csapattársát, Lewis Hamiltont, így első Forma-1-es rajtelsőségét szerezte a Bahreini Nagydíjon Valtteri Bottas. A Ferrarik ezúttal jócskán elmaradtak a Mercedesektől.

Bár sokáig úgy tűnt, a Ferrari ezúttal is harcban lehet a pole pozícióért Bahreinben, a Mercedes végül szokásához híven előhúzott néhány tizedet a kalapból, és könnyedén kibérelte az első rajtsort a sivatagi pályán.

Lewis Hamilton viszont ezúttal alulmaradt újdonsült csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben. A brit ugyan a Q3-ban első nekifutásra még gyorsabb volt, ifjú csapattársa azonban az utolsó pillanatban összekapta magát, és végül 23 ezredmásodperces előnnyel megszerezte Forma-1-es pályafutása első rajtelsőségét.

A két Mercedes mögött Sebastian Vettel zárt a 3. helyen, hátránya azonban közel fél másodperc a két Mercedeshez képest. Csapattársa, Kimi Räikkönen ezúttal sem remekelt, ő csak 5. lett Daniel Ricciardo mögött.

[tie_full_img][/tie_full_img]

A finn világbajnok Red Bull-szendvicsben kezdheti majd meg a szezon harmadik versenyét, hiszen Max Verstappen a 6. rajtkockát csípte el.

A szombati időmérő edzés abszolút meglepetése a Renault volt: Nico Hülkenberg parádés teljesítményt nyújtva a 7. legjobb időt futotta a kvalifikáción, és csapattársa, Jolyon Palmer is beverekedte magát a Q3-ba, ahol végül 10. lett.

A francia istálló két versenyzője közé Felipe Massa és Romain Grosjean férkőzött be.

A McLarenek ezúttal sem remekeltek: bár Fernando Alonso bejutott a Q2-be, ott végül nem próbálkozott tovább javítani, így a 15. helyről kezdheti meg a vasárnapi versenyt. Csapattársa, Stoffel Vandoorne csak a 17. helyről startolhat majd.

Hirdetés

A Toro Rossónál is csalódottak lehetnek, hiszen a nyers tempó alapján mindkét versenyzőnek esélye volt arra, hogy a legjobb 10 közé jusson. Daniil Kvyat végül saját hibájából maradt le a Q3-as szereplésről, míg Carlos Sainz műszaki hiba miatt megállt a pályán.

[tie_full_img][/tie_full_img]

A Forma-1-es Bahreini Nagydíj vasárnap, magyar idő szerint 17 órakor rajtol majd.

Az időmérő edzés végeredménye:

[tie_full_img][/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!