Bottas remekelt, a Haas szenvedett Barcelonában - F1VILÁG.HU

Bottas remekelt, a Haas szenvedett Barcelonában

HIRDETÉS

Valtteri Bottas elsőségével zárult a Forma-1-es csapatai idei hatodik előszezoni tesztnapja Barcelonában – a Williams versenyzője mögött Lewis Hamilton és Kevin Magnussen zárt.


Valtteri Bottas elsőségével zárult a Forma-1-es csapatai idei hatodik előszezoni tesztnapja Barcelonában – a Williams versenyzője mögött Lewis Hamilton és Kevin Magnussen zárt.

Bottas a Pirelli szuperlágy abroncsait használva futotta meg 1 perc 23,261 másodperces idejét szerda délután, ezzel bő 3 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton.

Bot

Nem kell persze aggódniuk a Mercedes-rajongóknak, a brit versenyző ugyanis a lágy keverékű abroncsokat használta mai legjobb köre során. A német istálló egyébként ma is rendkívül produktív napot zárt: Hamilton 73, csapattársa, Nico Rosberg pedig délelőtt 91 kört tett meg a W07-es modellel.

A FERRARI EDDIGI LEGPRODUKTÍVABB NAPJA

A harmadik pozícióban a Renault autójával tesztelő Kevin Magnussen zárt, Bottashoz hasonlóan ő is a szuperlágy gumikkal futotta mai legjobb idejét (1 perc 23,933 másodperc). A dán versenyzőt a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel követte a negyedik helyen. A német rengeteget körözött ma, összesen 151-szer ment körbe a katalán aszfaltcsíkon. Mai legjobbját a Pirelli közepes vegyületű gumijaival futotta meg.

Ennek ellenére nem ő volt ma a legszorgalmasabb, hanem a Toro Rosso ifjú spanyolja, Carlos Sainz, aki egymaga 166 kört tett meg szerdán, és zárt a hetedik helyen. Vettel és Sainz közé Jenson Button és Daniel Ricciardo férkőzött be az ötödik és hatodik helyekre.

Hirdetés

A Mercedes autójával délelőtt tesztelő Rosberg csak kilencedik lett, ám ő is a közepes abroncsokkal futotta meg legjobbját.

KATASZTROFÁLIS NAP A HAASNAK

Nem volt könnyű napja Barcelonában a Saubernek és a Haasnak. Marcus Ericsson nem sokkal az ebédszünet előtt tudott csak először pályára gurulni, majd 1 órával a tesztnap vége előtt a 4-es kanyarban a kavicságyba csúszott, miután elhagyta egyik hátsó kerekét.

haas

Ami a Haast illeti: az amerikai istálló katasztrofális napon van túl. Esteban Gutiérrez – aki tegnap az üzemanyagrendszer hibája miatt csak 23 körig jutott – ma mindössze egy installációs körig jutott, mivel problémák támadtak autójának turbójával. A mexikóitól holnap Romain Grosjean veszi át a Haas autójának volánját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!