Verstappen vs. Ocon

Bottas: Soha nem vezettem még ilyen hidegben!

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

A Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas igazán produktív napot teljesített Barcelonában: 94 kört tett meg a katalán ringen, és végül a 2. helyen zárt.

Bottas eredetileg csak délelőtt körözött volna, a kedvezőtlen időjárás miatt azonban csapata nem sokat dolgozhatott az első órákban, és miután túlságosan időigényes lett volna Lewis Hamiltonra állítani az autót, a Mercedes úgy döntött, változtat tervein, és egy versenyzővel teljesíti a keddi napot.

Bottas a nap végén elárulta, a körülmények nagyon megnehezítették a dolgát, de alapvetően elégedett a második tesztnappal.

„Nagyon hűvös volt ma a pályán, nem hiszem, hogy valaha vezettem volna ilyen hideg körülmények között a Forma-1-ben” – mondta a finn pilóta. „Ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette mindig nehéz tesztelni, a gumikat egyszerűen nem az ilyen feltételekhez tervezték.”

„De a legtöbbet hoztuk ki ebből a napból. Délelőtt az aerodinamikai munkákra fókuszáltunk – különféle mérőeszközöket használtunk az autón, eltérő teszteket végeztünk. Délután hosszú etapokat futottam, és dolgoztunk a beállításokon is.”

„Elég nehéz volt ilyen hőmérsékletben, de sikerült sokat dolgozni, és találtunk bizonyos válaszokat is. Az időjárás nyilván nem szerencsés, de semmit sem tehetünk, és mindenkit ugyanúgy érint. De a körülményeket figyelembe véve azt gondolom, jó napunk volt. Remélem, hogy hamarosan jobb lesz az időjárás, alig várom már a holnapot és a csütörtököt.”

Bottas tesztnapja képekben
 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek