Bottas számára a dobogó a cél - F1VILÁG.HU

Bottas számára a dobogó a cél

HIRDETÉS

Valtteri Bottas szerint jó esélyük van arra a Kanadai Nagydíj versenyén, hogy felvegyék a versenyt a Ferrarival és végül dobogóra állhassanak.


Valtteri Bottas szerint jó esélyük van arra a Kanadai Nagydíj versenyén, hogy felvegyék a versenyt a Ferrarival és végül dobogóra állhassanak.

A finn versenyző elmondta, elégedett az időmérőn mutatott teljesítményükkel, azonban a tempón még van mit csiszolni, hogy utolérhessék a Ferrarit. Bottas úgy gondolja, a futam szerencsés alakulásával akár a dobogó is elérhető cél lehet számukra.

„Jól sikerült a köröm. A Ferrarik előtt akartam végezni, de még mindig egy kicsit gyorsabbak, mint mi. A negyedik pozíció egy jó hely, és talán közelebb vagyunk a dobogó lehetőségéhez, mint eddig bármikor, így élvezetes lesz a versenyzés.”

„Ez a pálya fekszik az autónknak, de nehéz megjósolni, hogy milyen lesz a versenytempónk. Jó lenne, ha a pódiumért harcolhatnánk.”

Felipe Massa számára nem alakult ennyire pozitívan a szombati nap, miután a brazil versenyzőnek a turbófeltöltő mechanizmusával akadtak problémái, ezért már a Q1-ben véget ért számára az időmérő edzés.

Massa elmondta, rendkívül csalódott, hogy gondjuk volt az autóval, mert ezen a pályán jó eredményt érhettek volna el a kvalifikáción, ám bízik benne, hogy a futamon sikerült pontszerző helyen beérnie.

„Veszítettem az erőből a Q1 során, szóval meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt. Ez egy remek pálya számunkra, és biztos vagyok benne, hogy versenyképesek lehettünk volna, de sajnos nem tehettem semmit.”

„Legalább az a jó, hogy szombaton jött elő a probléma és nem vasárnap. A 17. helyről nehéz a rajt, de hosszú verseny lesz és a kanadai pályán vannak lehetőségek, szóval megpróbáljuk a lehető legtöbb pontot megszerezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!