Niki Lauda

Bottas szerint a Ferrari altatott pénteken

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája szerint nincs akkora előnye a Mercedesnek a Ferrarival szemben, mint az Orosz Nagydíj második szabadedzésén.

A második szabadedzésen a Mercedesek zártak az élen, a Ferrari viszont elmaradt tőlük: az olaszok csak az 5. és 6. legjobb időt autózták, ráadásul Sebastian Vettel úgy nyilatkozott a nap végén, hogy bőven van még hova javulniuk holnapig.

A Ferrarit a Red Bull is megelőzte, Daniel Ricciardo és Max Verstappen nagyon elégedetten nyilatkozott.a pénteki tapasztalataikról, akárcsak Valtteri Bottas.

Bottas elmondta, nem volt semmilyen problémájuk az első két szabadedzésen, és úgy tűnik, hogy az aerodinamikai fejlesztéseik is úgy működnek, ahogy azt várták.

„Ez egy jó nap volt számunkra. Papíron úgy tűnik, hogy versenyképesek leszünk, de még csak péntek van.”

„Összességében jó érzéseim voltak az autóval kapcsolatban. Viszont még sok teendőnk van. Nehéz megtalálni a tökéletes beállítást az összes kanyarhoz ezen a pályán, mert az egyensúly annyira különböző egyetlen körön belül.”

„Hoztunk néhány aerodinamikai fejlesztést, ami jól működött, és több tapadást biztosított. Meglátjuk, hogy ez elég lesz-e a hétvégén.”

A finn pilóta szerint a Ferrari nem a valós tempóját mutatta pénteken, bőven van még tartalék az autóban, így arra számít, hogy erős ellenfeleik lesznek az Orosz Nagydíj hétvégéjén.

„Úgy tűnt, hogy a Ferrari nem mutatott meg mindent, szóval holnap valószínűleg erősebbek lesznek. Azt hiszem, hogy nagyon szoros lesz, továbbra is nyomnunk kell.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek