Bottas szerint a Mercedes autója a versenyen is bombajó lesz - F1VILÁG.HU

Bottas szerint a Mercedes autója a versenyen is bombajó lesz

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

Idei első rajtelsőségét szerezte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén Valtteri Bottas.

A finn versenyző mindössze 19 ezredmásodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, ám ez is elég volt ahhoz, hogy ne a bajnoki éllovas, hanem ő rajtoljon az élről a szezon 9. versenyén.

Bottas az időmérő után elárulta, nagyon jól érzi magát a Mercedes autójában, és reméli, győzelemre tudja váltani a remek időmérős eredményt.

„Nagyszerű érzés, hogy megszereztem idei első rajtelsőségemet” – mondta a finn.

„Szeretem ezt a pályát: tavaly remek hétvégém volt itt, és idén is minden remekül indult. Nem egyszerű az aszfaltcsík: bár csak 7 kanyar van a pályán, mégis könnyen el lehet rontani őket, és ilyenkor rengeteg időt veszít az ember.”

„Nekem soktat segített az, hogy a Q3-ban futott első mért köröm nagyon jó volt, erre pedig építeni tudtam a második etapban. Meg fogom nézni az adatokat, hogy lássam, hol lehetne még esetleg fejlődni. Az autó nagyon jól kiegyensúlyozottnak tűnt ma, szóval nem látom okát annak, miért ne lenne így vasárnap is.”

„Elég vegyesen alakultak a legutóbbi versenyek, szóval remélem, hogy jól sikerül majd a rajt, és a győzelemért harcolhatok. Megmutattuk, hogy gyorsak vagyunk itt, és igazán erős csomaggal rendelkezünk. Úgyhogy egy tiszta versenyre lesz szükségünk, hogy pontokra váltsuk a mai időmérős eredményt.”

„Jó, hogy ilyen remek eredményt értünk el, de ez csak az időmérő volt – és a verseny az, ami számít.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!