Bottas szerint nagyon szoros lesz a harc az élen - F1VILÁG.HU

Bottas szerint nagyon szoros lesz a harc az élen

HIRDETÉS
A pénteki szabadedzések után igazán szoros csatát jósol az élen a Mercedes Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Valtteri Bottas.
2019 Brazilian Grand Prix, Friday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes

A finn pilóta a két Ferrari, valamint Max Verstappen mögött a 4. legjobb időt autózta a Brazil Nagydíj nyitónapján.

Bottas a második szabadedzés után elárulta, sikerült hasznos munkát végezniük, és úgy érzi, közelebb vannak a riválisokhoz annál, mint amit a pénteki végeredmény mutat.

„Az első edzést kissé hátráltatta az időjárás, de az előrejelzés a hétvége további részére már jobbnak tűnik” – mondta a finn. „Megtettem pár kört azért a délelőtt, hogy ellenőrizzük a rendszereket, de ennyi is volt.”

„A második edzésen már sokkal jobbak voltak a körülmények, úgyhogy jó programot tudtunk teljesíteni. A kemény gumikon kezdtem, hogy adatokat gyűjtsek, de elég nehéz volt, mivel a pálya még meglehetősen nyers volt ezzel a keverékkel.”

„Aztán a lágy gumikra váltottunk, ami megváltoztatta az autó viselkedését is, és sikerült előrelépnünk a tapadási szintet tekintve is. A gyors köreimben egy kis forgalomba kerültem, és elég szorosnak tűnnek a köridők az élen, szóval azt hiszem, versenyképesebbek vagyunk annál, mint amit a tabella sugall.”

„Mindkét Ferrari és Red Bull nagyon gyorsnak tűnik, de mi is ott lehetünk az elejében, szóval várom már a küzdelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!