Bottas szerint túl nagy a Mercedes előnye - F1VILÁG.HU

Bottas szerint túl nagy a Mercedes előnye

HIRDETÉS

A Williams ifjú versenyzője, Valtteri Bottas attól tart, 2016-ban sem tudja egyetlen csapat sem megközelíteni a Mercedest a Forma-1-ben.


A Williams ifjú versenyzője, Valtteri Bottas attól tart, 2016-ban sem tudja egyetlen csapat sem megközelíteni a Mercedest a Forma-1-ben.

A német istálló versenyzője, Nico Rosberg tegnap az élen zárta a keddi tesztnapot Barcelonában, a Pirelli lágy abroncsait használva másfél másodperccel volt gyorsabb, mint az ugyanazon keveréket használó második legjobb versenyző.

Csapattársa, Lewis Hamilton ráadásul délután egy 66 körös versenyszimulációt is végrehajtott, ismét megmutatva ezzel a W07-es kódjelű versenygép kiváló megbízhatóságát.

Bottas második lett tegnap, az ultralágy gumikkal is 2 tizeddel lassabb volt Rosbergnél.

„Momentán úgy tűnik, a Mercedes nagyon erős pozícióban van” – mondta a finn.

„Jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy az évad elején nagyon nehéz lesz bárkinek is megszorongatni őket. Ezek tények. De majd meglátjuk. Nagyon bízom abban, hogy sokat fejlődünk majd a tesztek után.”

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk. Tényleg próbáljuk levadászni őket. A szezon hosszú lesz, szóval ki tudja? Melbourne-re remélhetőleg bőven lesznek fejlesztéseink, és ezek reményeink szerint jól működnek majd. Nem szabad elveszítenünk a hitet.”

Jelen pillanatban úgy tűnik, a Williams a Ferrarival viszont harcban lehet 2016-ban.

„Kedden már elkezdtünk változtatni a programon, és egyre inkább a teljesítményre összpontosítunk” – mondta Bottas.

Hirdetés

„A köridők egyre lejjebb csúsznak, és tudjuk, hogy még bőven tudunk hová fejlődni. Próbálunk ott lenni az elejében, de hogy Melbourne-ben sikerül-e, azt még nem tudjuk.”

„De kétségkívül előreléptünk, ahogy a legtöbb csapat. Szóval nehéz pontosan megmondani, hogy állunk. Remélem, hogy harcolhatunk a Ferrarival és a Red Bull-lal. Szoros idény lesz. Csak azt remélem, hogy harcolhatunk azokért a pozíciókért, melyekért szeretnénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!