Bottas: Tavaly sokszor túlgondoltam a dolgokat - F1VILÁG.HU

Bottas: Tavaly sokszor túlgondoltam a dolgokat

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elismerte, a 2017-es során elkezdte „túlgondolni” a dolgokat, és „természetellenesen” versenyzett, ez pedig rányomta a bélyegét teljesítményére.

Miközben csapattársa, Lewis Hamilton újra világbajnok lett a Forma-1-ben, a nyári szünet után pedig magabiztos győzelmeket szerzett, Bottas hanyatló formát mutatott.

A finn végül jó teljesítménnyel zárta a szezont, hiszen az Abu Dhabi Nagydíjon a pole pozícióból indulva nyerni tudott.

„Miután elég sokat küszködtem néhány versenyen, nem volt könnyű mentálisan, mert kezdetben eléggé összezavarodtam” – mondta Bottas a Motorsport.com-nak.

„Ilyenkor az ember nyilván elkezd kételkedni abban, amit csinál. És amikor változtatni kell valamit a vezetési stílusodon, és alkalmazkodnod kell a különböző dolgokhoz, hirtelen rájössz, hogy nem olyan egyszerű.”

„És az ilyen helyzetekben az ember könnyen túlgondolja a dolgokat, és elkezd kevésbé természetesen vezetni. De egy sokkal jobb irányba indul el. Ha 2018-ban hasonló küszködések lesznek, fel leszek készülve rá.”

„Rengeteget tanultam ezeken a nehéz versenyeken, szóval úgy gondolom, sokkal jobb versenyző vagyok, mint például voltam Spában, Malajziában, vagy Japánban.”

Miközben az aerodinamikai szabályok jelentősen megváltoztak 2017-re, a Mercedes autójának alapvető karakterisztikája következetes maradt, ez pedig megkönnyítette Hamilton dolgát.

„Amikor jobban teljesít nálam, az szerintem legfőképp a tapasztalatból adódik” – mondta Bottas, majd kiemelte, „jelentős különbségek” vannak kettejük vezetési stílusában is.

Hirdetés

„Mechanikailag az autó nem sokat változott az elmúlt pár évhez képest – a viselkedése ugyanolyan maradt, és teljesen eltért a Williams autójáétól. Szóval rengeteg mindent kellett tanulnom, és folyamatosan a felzárkózásra kellett törekednem.”

A Mercedes versenyzője azt mondja, 2018-ban „sokkal összetettebb, sokkal gyorsabb” versenyző lesz majd.

Bottas hozzátette, lenyűgözte őt Hamilton kemény munkája 2017-ben.

„Mindig tudtam, hogy istenadta tehetséggel van megáldva, és minden körülmény közepette gyors. Beül az autóba, és egyszerűen gyors. Ugyanakkor ez a kemény munkának is köszönhető – rendkívül keményen dolgozik a csapattal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!