Bottas tudja, mi kell az új szerződéséhez

Großer Preis von Kanada 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Kanada 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm, Valtteri Bottas, Mercedes,

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, pontosan tudja, mire lesz szüksége ahhoz, hogy a Mercedes a szezon végén meghosszabbítsa szerződését.

A finn pilóta a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg helyét vette át a német istállónál, miután a csapat 1 évre szóló szerződést kötött vele.

Bottas tehát hamarosan leül majd a Mercedes vezérkarával, hogy megvitassák a folytatást.

Az ifjú versenyző elárulta, ahhoz, hogy kiérdemelje az új szerződést, következetesen kell teljesítenie.

Amikor a minap arról kérdezték, mi lehet a kulcsa a maradásának, így felelt: „Szerintem a következetes teljesítmény.”

„Úgy kell teljesítenem, ahogy ezzel az autóval lehet, segítenem kell a fejlesztéseket. Csapatként kell dolgoznunk, versenyeket kell nyernünk, és teljesen normális, hogy ezek a csapat elvárásai.”

„A Mercedes egy győztes istálló, szóval sokat várnak a versenyzőtől. Majdnem minden pilóta a Mercedesnél szeretne versenyezni, szóval kétségkívül teljesítenem kell ahhoz, hogy maradhassak. A célom az, hogy hosszú távú partnerséget alakítsak ki a csapattal, és remélem, hogy ez megvalósítható.”

Bottas elárulta, elégedett eddigi teljesítményével, és úgy érzi, oroszországi győzelmével lekerült némi súly a válláról.

„Melbourne-ben bíztam – az volt a cél!” – mondta a finn, amikor az első győzelemről kérdezték. „De szerintem rendben van, hogy a 4. versenyen jött össze.”

„Jó volt megszerezni az első pole-omat Bahreinben, és az első győzelmemet Oroszországban. Jó, hogy az is összejött az évad elején. Tudom, hogy képes vagyok rá, és most már a csapat is tudja.”

Bottas hátránya jelenleg 36 pont az összetettben csapattársa, Lewis Hamilton mögött. A finn Spanyolországban motorhiba, Kínában pedig egy megpördülés miatt veszített pontokat.

A Mercedes versenyzője úgy véli, a nyers tempó tekintetében nincs annyira lemaradva Hamiltontól.

„Szerintem nagyon közel vagyunk egymáshoz. Hiszek önmagamban. Neki nyilván több a tapasztalata, hiszen régebb óta van a csapatnál, mint én. De nem látom okát annak, miért ne vehetném fel vele a versenyt. Tudom, hogy képes vagyok versenyeket nyerni, bizonyítottam is már, és a pole-ban is tudok végezni. De persze nem könnyű megküzdeni vele.”

„Remek motivátor számomra az, hogy Lewis csapattársa vagyok. Nagyszerű referenciapontként szolgál.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!