Bottas tudja, mi kell Hamilton legyőzéséhez - F1VILÁG.HU

Bottas tudja, mi kell Hamilton legyőzéséhez

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerint az „utolsó lépés”, amit meg kell tennie, hogy legyőzze csapattársát, Lewis Hamiltont, az a következetesség javítása.
2019 Spanish Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

A finn versenyző 2019-ben is a 2. helyen zárta az egyéni világbajnokságot Hamilton mögött. Habár a szezon első felében erős teljesítményt nyújtott, végül egyre jobban lemaradt a brit pilótától, aki így újra világbajnok lett.

Amikor Bottast nemrég arról kérdezték, mi kell ahhoz, hogy végre Hamilton előtt végezzen, a tavaly 4 győzelmet szerző finn így felelt: „Elég világos ez a dolog a fejemben.”

„Határozottan dolgozunk a mérnökökkel és a csapattal a fejlődési programomon. Amire fókuszálunk, az a versenyhét, és a teljesítményem szempontjából az utolsó lépés, a következetesség.”

„Hogy még jobban alkalmazkodjak a körülményekhez, de a legfontosabb, hogy minimalizáljam a hibákat. Volt néhány időmérő, ahol hibáztam, és ez negatív hatással volt a vasárnapomra. És voltak versenyek is, melyeken hibákat követtem el, például Hockenheimben. Rengeteg pontot veszítettem ott, szóval próbálok megszabadulni ezektől.”

„Úgy érzem, sok mindenben tudok még fejlődni. Apró részleteken helyenként, és sok összefüggésben áll a vezetési stílussal, illetve a gumikezeléssel. De az egész már sokkal jobb volt, mint 2018-ban.”

„Ha minimalizálom ezeket a hibákat, és megtalálom a megfelelő mentális állapotot, akkor minden egyes hétvégén a legjobb formámban versenyezhetek – ez trükkös dolog. Mint minden sportban.”

„Úgy érzem, nagyon mélyre kell ásnom, hogy találjak bármit is az én részemről – hogy miképp legyek jobb versenyző, miképp teljesítsek jobban, hogyan dolgozzak jobban együtt a mérnökökkel.”

„Kétségkívül keményen dolgozom tovább, mert nem könnyű legyőzni őt. És nagyon sok mindenre van szükség. Ez ösztönöz minden egyes nap. Nehezen tudnám elfogadni azt, hogy nem vagyok képes arra, amire más versenyző igen.”

„Azt elfogadom, hogy Lewis 2019-ben világbajnok lett, mert a szezon során jobb volt nálam. Tisztességes versenyben győzött le. De úgy hiszem, mindig tudok fejlődni, és orvosolni tudom ezeket a gyengeségeket. Talán egy kicsit makacsabb vagyok!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!