Bottas tudja, miben kell fejlődnie - F1VILÁG.HU

Bottas tudja, miben kell fejlődnie

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője tudja, hogy miben kell javulnia a 2020-as szezonra, ha le akarja győzni világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont.
2019 Abu Dhabi Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Lewis Hamilton Mercedes

Bottas a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon az utolsó helyről indulva végül a 4. helyen zárt, és az utolsó körökre felzárkózott Charles Leclerc, a Ferrari pilótája mögé – így éppen, hogy lecsúszott a dobogóról

„Hátulról indulva nagyon erős versenynapunk volt ma” – nyilatkozta Bottas. „Nehéz volt, hogy közel 20 kört DRS nélkül kellett megtennünk, ami még inkább megnehezítette, hogy átküzdjem magam a mezőnyön.”

A finn versenyző erős formában kezdte a szezont, azonban nem tudott következetesen csúcsformában versenyezni – véleménye szerint ez az, amiben javulnia kell, hiszen Hamilton mindig a topon van. 

„A szezon során nagyobb következetességre van szükségem, mert Lewis mindig magas szinten van” – mondta. „És meg kell találnom az egyensúlyt, hogy sokkal gyakrabban tudjam a legjobbat nyújtani. Versenyzőként nagyon sokat lehet tanulni és fejlődni az idei év alapján, és sokat fogunk dolgozni ezen a tél folyamán.”

„Tényleg arról van szó, hogy tanuljunk a hibákból az idei évben. Meg kell nézni részletesen, hogy mi okozta a gondokat, hogyan tudjuk elkerülni őket, és biztos vagyok benne, hogy ki tudjuk találni – magabiztos vagyok az idei év után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!