Bottas: Tudtam, hogy képes vagyok rá - F1VILÁG.HU

Bottas: Tudtam, hogy képes vagyok rá

HIRDETÉS
Russian Grand Prix Race

Valtteri Bottas számára hihetetlennek tűnik, hogy élete első F1-es győzelmét megszerezte a Mercedesszel – a finn sokat várt erre a pillanatra.

Habár a Williamsszel is megmutatta, hogy igazán tehetséges versenyző, a Mercedesszel kamatoztatni is tudja tudását: Bottas megnyerte az Orosz Nagydíjat, ezzel ő is az F1-es futamgyőztesek körébe került.

Bottas számára a rajt volt kulcsfontosságú, hiszen a harmadik helyről indult, ám mindkét Ferrarit megelőzte az első körben, így már „csupán” annyi volt a dolga, hogy megtartsa vezető helyét.

„Fantasztikus! Jó sok időbe telt, 80 futam után sikerült” – mondta Bottas. „De megérte a várakozást és a tanulási időszakot. Érdekes, hogy megkaptam a lehetőséget ettől a csapattól télen, ma pedig ezt lehetővé tették számomra. Meg szeretném köszönni nekik, nélkülük nem ment volna, lenyűgöző volt.”

„Furcsa szezonkezdet volt számunkra, harcolunk a Ferrarival, ma pedig sikerült az élen végeznünk. Továbbra is nyomnunk kell, mindkét autóval célba kell érnünk, lehetőség szerint az első két helyen. Most egyszerűen nagyon-nagyon boldog vagyok.”

„Normális esetben nem vagyok túl érzelgős, de különleges érzés volt hallani a finn nemzeti himnuszt. Kicsit szürreális, remélhetőleg ez csak az első a sok közül. Határozottan ez volt életem egyik legjobb versenye.”

Bottas bízik benne, hogy ezzel a győzelemmel akár egy nyerési sorozat kezdődhet el számára: „Mindig tudtam, hogy képes vagyok hozni az eredményeket, ha mindenki egy irányba húz, de jó látni a megerősítést, hogy bármi lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!