Verstappen vs. Ocon

Bottas: Úgy teljesítek, ahogy a csapat elvárja tőlem

Fotó: Mercedes

Valtteri Bottas azt mondja, véleménye szerint a Mercedes Forma-1-es csapatánál pontosan látják, milyen jó teljesítményt nyújt idén, habár győznie még nem sikerült a 2018-as idényben.

A finn versenyző Kínában és Azerbajdzsánban is jó eséllyel pályázott a győzelemre, ám Sanghajban egy váratlan biztonsági autós periódus, Bakuban pedig egy késői defekt miatt végül nem sikerült nyernie.

Bottas Ausztriában a pole pozícióból indulhatott, ám műszaki hiba miatt kiesett a versenyen.

A Mercedes versenyzője úgy vágott neki a 2018-as szezonnak, hogy pontosan tudta, javítania kell teljesítményén, ha a német istállónál akar maradni a következő évben is.

A 28 esztendős Bottas mindazonáltal bizakodó, mert úgy érzi, teljesítményét pontosan fel tudja mérni csapata.

„Jó pozícióba kerülök azáltal, hogy bár annyi pontot nem szereztem, mint szerettem volna, de mindig olyan szinten teljesítettem, amilyet a csapat elvár tőlem.”

„Többi-kevésbé azon a szinten vagyok, amilyenen lenni szeretnék. Ez jó dolog, habár csak a csapat látja részleteiben, hogyan teljesítek minden héten.”

„Néhány győzelem persze nem ártana a jövő szempontjából, de legalább a csapat tudja, hogyan teljesítek, és milyen irányba haladok.”

Bottas és csapattársa, Lewis Hamilton között átlagosan 59 ezredmásodperc volt a különbség az idei szezon első 10 versenyhétvégéjének időmérőin a brit javára. A finn úgy érzi, sikerült javulnia minden tekintetben.

„Úgy érzem, javítani tudtam a gyengeségeimen és az erősségeimen is. A teljesítményünk összességében közelebb van, nincs olyan nagy különbség köztem és Lewis között. Nem számít, hogy az autót könnyű volt vezetni, vagy nehéz, úgy érzem, ki tudtam hozni belőle azt, ami benne van.”

A Mercedes egyébként még nem jelentette be 2019-es felállását, de Toto Wolff többször nyilatkozta, nem látja okát annak, hogy változtassanak versenyzőpárosukon a következő idényre.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek