Bottas új motort kap, egyre közelebb kerülhet a büntetéshez

Fotó: F1VILÁG
Fotó: F1VILÁG

Egy vadonatúj erőforrást építettek Valtteri Bottas Mercedesébe a hétvégi Brit Nagydíjra, miközben a Franciaországban és Ausztriában használt motorját további vizsgálatoknak veti alá a német gyártó.

Habár Bottas kiesését a Red Bull Ringen hidraulikus probléma okozta, a Mercedesnél aggódnak amiatt, hogy a hirtelen leállás miatt esetleg károk keletkeztek a V6-os erőforrásban a túlhevülés miatt.

A csapatnak hasonló aggodalma volt Lewis Hamilton motorja kapcsán is – aki a benzinpumpa hibája miatt esett ki Spielbergben –, az ő erőforrását azonban a Mercedes végül rendben találta.

Bottas viszont a silverstone-i hétvégére egy új belső égésű motort, új hőenergia-visszanyerő rendszert [MGU-H] és új kinetikus energia-visszanyerő rendszert [MGU-K] kapott. Valamennyi komponens esetében a finn az utolsó, még büntetlenül felhasználható darabot kapja.

Az Ausztriában használt motort a Mercedes várhatóan a Német Nagydíj pénteki edzésnapján pályára viszi majd, ha pedig minden rendben találnak vele, a szezon további részében újra használható lesz.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek