Bottas üzent a kritikusoknak: „B*sszátok meg!”

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Kritikusainak üzent a vasárnapi Ausztrál Nagydíj leintése után a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn megnyerte a szezon első versenyét.

Bottas a második helyről vágott neki a melbourne-i futamnak, és már rögtön a rajtnál csapattársa, Lewis Hamilton elé tudott kerülni.

A tavalyi szezont végigszenvedő pilóta végül ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel nyerni tudott, a leintés után pedig a csapatrádión egy tőle szokatlan üzenettel állt elő.

„Azoknak, akikre vonatkozik: B*sszátok meg!” – mondta a finn pilóta.

Videó: Bottas üzent a kritikusoknak

A verseny után aztán Bottas bővebben is kifejtette, mire gondolt pontosan.

„A nehéz időben vannak, akik nagyon negatívak, de ez az ő gyengeségük. Nem azt mondom, hogy a kritika nem fair, mert bárki elmondhatja, amit akar. De ’azok, akikre vonatkozik’, talán jobban teszik, ha a tükörbe néznek.”

Bottas azt mondja, a vasárnapi volt élete legjobb versenye.

„Kétségkívül ez volt életem legjobb versenye. Elég nehéz megmagyarázni, mi zajlott itt a fejemben tavaly télen, és kétségkívül változott valami arra vonatkozóan, hogy miképp és érzek bizonyos dolgokat az életben és a versenyzésben.”

„Ma és szombaton remekül éreztem magam az autóban, és ez az, ami számít.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek