Bottas: Versenyzőként ezt a legrosszabb hallani - F1VILÁG.HU

Bottas: Versenyzőként ezt a legrosszabb hallani

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Race

Valtteri Bottas indulhatott a pole-ból Bahreinben, de nem sikerült megtartania pozícióját, és végül a harmadik helyen intették le.

A finn ugyan remekül kapta el a rajtot, ám először Sebastian Vettel, majd Mercedeses csapattársa, Lewis Hamilton is elé került, aki Ricciardo feltartásáért 5 másodperces időbüntetést kapott.

„Számomra ez egy nagyon bonyolult verseny volt. A guminyomással volt egy kis gond, ez lehet a magyarázat arra, hogy az autó hátuljával problémák voltak.” – mondta Bottas.

„Végig a tempóval küzdöttem, mert az egész futamon túlkormányzott volt a kocsi. Nagy kár érte, mert a célunk ennél jóval nagyobb volt ma.”

„Összességében ez volt a legjobb hétvégém a csapattal, de ennél többet fognak látni tőlem.”

Bottas öröme nem volt felhőtlen, hiszen a nála gyorsabb Hamilton is elment mellette a csapat kérésére.

„Őszintén szólva versenyzőként ez talán a legrosszabb, amit hallhatsz, de így megy ez…de persze megtettem, mert Lewisnak volt esélye utolérni Sebastiant. Ez végül nem sikerült, de a csapat megpróbálta, és én ezt tökéletesen megértem. Nekem személy szerint nehéz volt, de ilyen az élet. Nem volt ma meg a megfelelő tempóm, és meg kellett hoznunk egy optimális döntést. Ez volt az.”

A Mercedes újonc pilótája 38 ponttal a harmadik helyen áll a világbajnoki tabellán.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!