Bottas: Verstappen folyamatosan sodródott jobbra

Fotó: Pirelli
Max Verstappen Valtteri Bottas Sebastian Vettel Monaco GP 2019 pit lane
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, Max Verstappen „folyamatosan sodródott jobbra” monacói bokszkiállását követően, ő pedig nem tudta elkerülni az ütközést.

Bottas csapattársa, Lewis Hamilton mögött a második helyen haladt a monte-carlói versenyen, amikor pályára küldték a biztonsági autót. Az élmezőny tagjai egyszerre érkeztek a bokszutcába, és mivel a Red Bullnál egy kicsit gyorsabban dolgoztak, Max Verstappen kivágott Bottas elé.

A két versenyző viszont összeütközött, Bottas defektet kapott, emiatt pedig újra ki kellett hajtania kerékcserére.

Bottas a történtek miatt Sebastian Vettel mögé, a 4. helyre csúszott vissza, végül a 3. helyen fejezte be a futamot Hamilton, illetve a német mögött. 

„Ez a dolog tényleg nagyon megnehezítette a versenyemet” – mondta Bottas. „Ugyanakkor álltam ki, mint Lewis, és a bokszkiállás előtt lemaradtam tőle egy kicsit.”

„Valamiért a kerékcserénk egy kicsit lassú volt. Max mellém került a bokszutcában, habár korábban mögöttem volt. Egymás mellett voltunk, én tartottam az ívemet, ő viszont folyamatosan sodródott jobbra.”

„Összeértünk, ráadásul én a falhoz is hozzáértem, mert nem volt helyem. Őszintén szólva, amikor újra ki kellett állnom, azt gondoltam, a mezőny végére kerülök, de szerencsére csak egy helyet veszítettem. Szerencse a szerencsétlenségben. Lehetett volna sokkal rosszabb is.”

Verstappen az eset kapcsán úgy nyilatkozott, a Red Bull „mindent jól csinált” a kerékcsere során, ő azonban nem tudta, ahogy Bottas ott van mellette.

„Nem tudtam, hogy van valaki mellettem, hiszen kiengedtek a kerékcsere után” – mondta a holland.

„Én csak mentem, és egy kicsit szoros lett. Elöl voltunk, de kár, hogy összeértünk. Nem láttam őt.”

Verstappent az eset miatt 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, így bár a 2. helyen ért célba, végül visszasorolták a 4. pozícióba.

Amikor Bottast arról kérdezték, szerinte Verstappen büntetése elegendő volt-e, a finn így felelt: „Trükkös ez, mert nem volt esélyem arra, hogy visszanyerjem azt a pozíciót, amit elbuktam – eltekintve Maxétól a büntetése miatt.”

„De amit elveszítettem Sebastiannal szemben, azt esélyem sem volt visszanyerni. Ő megkapta a büntetését, ami szerintem rendben van. Ennél többet nemigen tudok mondani.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!