Bottas zárta az élen az előszezoni teszteket - F1VILÁG.HU

Bottas zárta az élen az előszezoni teszteket

HIRDETÉS

A Williams versenyzője, Valtteri Bottas végzett az élen a Forma-1-es csapatok előszezoni tesztsorozatának utolsó napján Barcelonában. A finnt Sebastian Vettel és Felipe Nasr követte.


A Williams versenyzője, Valtteri Bottas végzett az élen a Forma-1-es csapatok előszezoni tesztsorozatának utolsó napján Barcelonában. A finnt Sebastian Vettel és Felipe Nasr követte.

Bottas nem sokkal az ebédszünet előtt teljesített időmérő-szimulációt, ennek során futotta meg 1 perc 23,063 másodperces legjobbját, mely 4 tizedmásodperccel lett jobb, mint a második helyen végző Sebastian Vettel mai legjobbja.

A Williams önbizalmának ékes bizonyítéka, hogy a csapat sorozatban a harmadik nap döntött úgy, hogy idő előtt befejezi a körözést – Bottas neve mellett 89 kört szerepelt ma.

A délelőtti szuperlágy-gumikkal futott etapok után a mezőny jobbára a hosszabb etapokra összpontosított délután – a harmadik leggyorsabb ma Felipe Nasr lett a Sauberrel, ő volt ma a legszorgalmasabb versenyző a katalán ringen a maga 159 körével. Összesen egyébként 4 versenyző teljesített 100-nál több kört a zárónapon.

Jenson Button nem volt köztük, a McLaren problémái ugyanis ma tovább folytatódtak. A brit pilóta a délelőttöt teljes egészében kénytelen volt kihagyni egy szenzorhiba miatt – a csapatnak ennek következtében ki kellett cserélnie a Honda-erőforrást az MP4-30-asban.

Button végül 30 megtett körrel zárta a napot.

A három előszezoni teszten összességében a Mercedes tette meg a legtöbb kört, a címvédő gárda Nico Rosberg révén ma is szorgalmas volt, hiszen a német 149-szer ment körbe a katalán ringen, igaz, csak a hetedik legjobb idővel zárta a napot.

Eközben a Force India kissé megkésett új autójával ismét problémamentes napot teljesített – Sergio Pérez 130 kört hozott össze ma a csapatnak.

Pastor Maldonadónak nem volt ennyire szerencsés napja a Lotusszal: a venezuelai a 4-es kanyarban csapódott neki a pályát szegélyező gumifalnak. A pilóta szerencsére nem sérült meg, az autó azonban csúnyán összetört, így nem is tudták folytatni a munkát a nap hátralévő részében.

Hirdetés

Nemcsak Maldonado, hanem Daniel Ricciardo miatt is előkerültek ma a piros zászlók: az ausztrál Red Bullja egy ERS-probléma miatt állt meg egyszer a bokszutca végén. Ricciardo végül ötödik lett 72 körrel a tarsolyában.

A harmadik edzésmegszakítást Max Verstappennek köszönhette a mezőny: a Toro Rosso újonca nem sokkal ebéd után állt meg a pálya 12-es kanyarjában motorhiba miatt.

Ennek ellenére a faeanzai kiscsapat meg tudta szerelni időben a versenygépet, így a holland fiú az utolsó 10 percben még pályára gurulhatott – és végül a negyedik legjobb időt futotta meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!