Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn! - F1VILÁG.HU

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.
Fotó: Mercedes

A szabadedzések alapján nem alakult ki egyértelmű erősorrend a topcsapatok között, így izgalmas csatára számíthatott a közönség a pole pozícióért. 

Két versenyző sem vett részt az időmérő küzdelmeiben: Alex Albon a harmadik szabadedzésen csúnyán összetörte a Toro Rossót, és habár ő szerencsére nem sérült meg, autóját a csapat nem tudta összerakni a kvalifikáció kezdetéig. 

Nincs szerencsés hétvégéje Antonio Giovinazzinak, az Alfa Romeo versenyzőjének, aki már az első szabadedzést is kihagyni kényszerült műszaki problémák miatt – akkor mindössze két kört teljesített. Az olasz pilóta az időmérő kezdetén autójában várakozott, ám a Q1 végéig nem hajtott ki a garázsból. 

Számukra tehát biztos volt a kiesés a Q1-ben, és Lance Stroll, a Racing Point pilótája, valamint a két Williams, George Russell és Robert Kubica csatlakoztak még hozzájuk. 

Szorosan alakult a Q2 vége: Daniil Kvyat, a Toro Rosso pilótája mindössze 2 századmásodperccel, Sergio Perez pedig csak 9 századdal maradt el a továbbjutástól. Perez mögül Kimi Räikkönen indulhat majd az Alfa Romeóval, a 14. és 15. pozíciókat pedig a két McLaren, Carlos Sainz és Lando Norris foglalja majd el a rajtrácson. 

Leginkább csak a csapattársak között alakult ki szoros csata az időmérő utolsó szakaszában, Bottast és Hamiltont mindössze 23 ezredmásodperc választotta el egymástól. A Ferrari nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel: Vettel 3 tizeddel maradt el Bottas leggyorsabb köridejétől, míg Leclerc mindössze 17 századdal végzett mögötte

A két Ferrarit a két Red Bull követi majd a rajtrácson Max Verstappen-Pierre Gasly sorrendben, majd a két Renault és a két Haas zárja a top 10-et.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!