Bottasé a pole, egy hajszállal gyűrte le Hamiltont! - F1VILÁG.HU

Bottasé a pole, egy hajszállal gyűrte le Hamiltont!

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén. A finn 6 ezredmásodperccel verte meg a hazai közönsége előtt versenyző Lewis Hamiltont. Charles Leclerc a Mercedesektől alig lemaradva 3. lett.
Valtteri Bottas, Mercedes, pole, British GP 2019, Silverstone

Hűvös, száraz időben kezdte meg a mezőny a Brit Nagydíj időmérő edzését: a Ferrari előzetes nyilatkozatai alapján ezen a pályán a Mercedes a favorit, azonban a harmadik szabadedzésen Charles Leclerc és Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak, így bíztak benne, hogy megszorongathatják legnagyobb ellenfeleiket. 

A Q1-ben a két Williams kiesése nem okozott meglepetést – George Russell ezúttal is legyőzte csapattársát, Robert Kubicát –, rajtuk kívül pedig Lance Stroll, a Racing Point pilótája, Daniil Kvyat, a Toro Rosso versenyzője, valamint Kevin Magnussen is búcsúzott, aki nem tudta továbbvinni a Haast a Q2-be. A dán pilóta hibázott gyorskörén, így jelentős időt veszített – egyáltalán nem lehetnek elégedettek a kvalifikációs eredményük miatt. 

Az időmérő második szakaszában a két Ferrari a lágy keverékkel teljesítette leggyorsabb körét, így a vasárnapi versenyen ezzel a szett abronccsal kell elrajtolniuk majd. Ezzel a Mercedestől eltérő stratégiát választottak, Hamilton és Bottas ugyanis a közepes keverékkel rajtol majd. 

Mindkét Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen is búcsúzott a Q2-ben, rajtuk kívül pedig Carlos Sainz (McLaren), Romain Grosjean (Haas) és Sergio Perez (Racing Point) búcsúztak. A másik McLarennek, Lando Norrisnak viszont sikerült hazai közönsége előtt továbbjutnia a Q3-ba, és végül a 8. helyen végzett. 

Alex Albon, a Toro Rosso pilótája is jócskán túlteljesített csapattársán: míg Kvyat csak a 17. helyről indulhat majd, Albon a 9. pozíciót szerezte meg. 

Rendkívül szorosan alakult az időmérő vége: Bottasé lett a pole, a top 3-at mindössze 79 ezredmásodperc választja el egymástól. Hamilton 6 ezreddel, Leclerc pedig 79 ezreddel maradt el Bottas legjobb idejétől. 

Mögöttük a két Red Bull foglal majd helyet a rajtrácson Max Verstappen-Pierre Gasly sorrendben, és csak mögülük indulhat Sebastian Vettel a Ferrarival, az ő hátránya 7 tizedmásodperc volt Bottashoz képest. 

Mindkét Renault bejutott a Q3-ba, Daniel Ricciardo a 7., Nico Hülkenberg pedig a 10. pozíciót szerezte meg. 

Az időmérő végeredménye:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!