Bottasék a Ferrarik előtt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Bottasék a Ferrarik előtt Barcelonában

HIRDETÉS
Mercedes-elsőséggel zárult a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapja. A legjobb köridőt Valtteri Bottas futotta meg a második tréningen, megelőzve a címvédő Lewis Hamiltont, illetve a Ferrarikat.
SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA - APRIL 13: Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, leaves the garage during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 13, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Míg a délelőtti edzést még jobbára adatgyűjtéssel, illetve az új fejlesztések kiértékelésével töltötték az F1-es csapatok, délután már a beállításokra, illetve a gumikeverékek összehasonlítására fókuszáltak.

A hosszú etapok teljesítése mellett természetesen az időmérőre is igyekeztek jól felkészülni a csapatok, az eredmények alapján pedig úgy tűnik, a Mercedes és a Ferrari küzdelmére lehet számítani a folytatásban is.

A második edzésen a leggyorsabb kört Valtteri Bottas futotta meg a Mercedesszel: a finn 1 perc 17,284 másodperces idővel zárt az élen, mindössze 49 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltont.

Fotó: Scuderia Ferrari

A két Mercedest a két Ferrari követte Charles Leclerc – Sebastian Vettel sorrendben, az ő hátrányuk azonban több mint 3 tizedmásodperc volt az Ezüstnyilakhoz képest. A Mercedeshez hasonlóan a Ferrari is számos újítást pályára vitt Barcelonában, sőt, az olaszok egy új specifikációjú motort is bevetnek ezen a hétvégén.

Az 5. pozícióban Max Verstappen zárt a Red Bull-lal: a holland pilótát délelőtt még technikai probléma hátráltatta, ezúttal viszont eredményes munkát tudott végezni. Csapattársa, Pierre Gasly a 7. helyen végzett, kettejük közé pedig Romain Grosjean férkőzött be.

Fotó: Haas

A Haas továbbra is jó formában teljesít a katalán ringen: a csapat másik autójával Kevin Magnussen a 8. lett. A top 10-ben zárt még Carlos Sainz a McLarennel, illetve Daniil Kvyat a Toro Rossóval.

Az Alfa Romeo egyelőre nem villog: Kimi Räikkönen 1,4 másodperces hátránnyal 11. lett, Antonio Giovinazzi viszont csak a 17. pozícióban fejezte be a napot.

[su_spoiler title=”Fotók a pénteki edzésekről” style=”fancy” icon=”arrow”]


[/su_spoiler]

Hirdetés

Bár a Renault a számos aerodinamikai újítás mellett egy új motort is bevet ezen a hétvégén, versenyzői egyelőre a mezőny második felében tartózkodnak: Nico Hülkenberg 14., Daniel Ricciardo pedig 15. lett.

A Williams vesszőfutása Barcelonában is folytatódik: George Russell 19. lett, tőle is 6 tizeddel lemaradva Robert Kubica az utolsó helyen zárt péntek délután.

Fotó: Williams

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj programja szombaton délben folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérőt pedig 15 órától tartják.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1


Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!