Megosztás:

Bottasnak „gyilkosabb” hozzáállásra lesz szüksége

Bottas nem bírt Vettelllel Interlagosban.
Bottas nem bírt Vettelllel Interlagosban. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint Valtteri Bottasnak kicsit „gyilkosabb” hozzáállásra lesz szüksége, ha eredményesebb akar lenni a Forma-1-ben.

A finn versenyző a pole pozícióból rajtolhatott a vasárnapi Brazil Nagydíjon, ám Sebastian Vettel már a rajtnál el tudott menni mellette, így Bottas csak a 2. helyen ért célba.

Eközben a bokszutcából rajtoló Lewis Hamilton eredményesen átverekedte magát a mezőnyön, és végül a 4. pozícióban ért célba.

Wolff szerint ez persze még nem jelenti azt, hogy Bottasnak képesnek kellett volna lennie arra, hogy megelőzze Vettelt, azt azonban elismerte, hogy versenyzőik jelenleg nincsenek egy szinten.

„Azt gondolom, Lewis egész évben tolta a rock and rollt, Valtteri pedig lassan összeszedte magát, de még mindig szüksége van arra a gyilkos hozzáállásra” – mondta Wolff.

„De nem szabad elfelejteni, hogy forgalomban, egy Ferrari ellen nagyon nehéz dolga volt. Látható, hogy amikor a végén a Ferrari feltekerte a motort, nem sok különbség volt a két autó között. Ezért nem lehet könnyű előzésekre számítani.”

Mivel a Mercedesnél már a verseny során is kételkedtek abban, hogy Bottas meg tudja előzni Vettelt, a csapat egy korai kerékcserével próbált a Ferrari elé vágni.

„Valtteri szolid versenyt futott. A rajtnál veszítette el” – mondta Wolff.

„Jól kapta el a rajtot, de túlságosan kipörögtek a kerekei a felfelé váltások során, és ha két autó teljesítménye ennyire közel áll egymáshoz, nem sok van a dologban.”

„Kétségbeesésünkben elévágással próbálkoztunk, mert nem tudtunk közel kerülni, és tisztában voltunk azzal, hogy talán fél másodperc hiányzik. Adtunk neki egy esélyt, az eredmény pedig olyan lett, mint vártuk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Flavio Briatore szerint a Ferrari hibát követett el azzal,...

Hozzászólások

( komment)