Bottast otthagyta a szponzora, mert túl gyengén szerepelt

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Jelentős támogatóját veszítette el a 2019-es Forma-1-es szezon előtt Valtteri Bottas.

Jelentős támogatóját veszítette el a 2019-es Forma-1-es szezon előtt Valtteri Bottas.

A milliárdos Antti Aarnio-Wihuri – a többek között csomagolással, élelmiszer-forgalmazással és építőipari berendezések kiskereskedelmével foglalkozó Wihuri nevű vállalat névadó tulajdonosa – egész pályafutása alatt támogatta a most 29 esztendős versenyzőt.

Az üzletember az Ilta Sanomat című finn lapnak nemrég azt mondta, túl költségessé vált számukra az F1-es szponzoráció, ráadásul Bottas sem nyújtott kellően jó teljesítményt tavaly – ezért kihátrálnak mögüle.

„Részben nem az ő hibája volt, de azt gondolom, elég gyenge volt az idény végén” – fogalmazott Aarnio-Wihuri.

„Nehéz Hamilton csapattársának lenni, de Valtterit többen is lehagyták. Elég gyenge eredményt ért el.”

Bottas üzleti menedzsere, Ville Ahtiainen a finn MTV televíziós csatornának azt mondta, attól, hogy elveszítették a Wihurit, nem dől össze a világ.

„A Wihuri nagyszerű támogató volt Valtteri útja során, de nagyon jó helyzetben vagyunk. Hamarosan kiváló bejelentéseket teszünk a partneri oldalon. Szóval ez a dolog semmiben sem befolyásolja Valtteri helyzetét.”

Aarnio-Wihuri egyébként azt mondta, Bottas „egy kicsit szomorú volt”, amikor közölték vele a hírt, ám „megértette” a vállalat döntését.

„Pályafutása azon szakaszában jár, amikor már eleget keres ahhoz, hogy eredményes legyen. Nincs szüksége erre.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek