Boullier: Grosjean bizonyított - F1VILÁG.HU

Boullier: Grosjean bizonyított

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier szerint a gárda újdonsült versenyzője, Romain Grosjean kiérdemelte a Forma-1-be való visszatérést azzal, hogy 2011-ben minden kitűzött célt elért a GP2-es sorozatban.


A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier szerint a gárda újdonsült versenyzője, Romain Grosjean kiérdemelte a Forma-1-be való visszatérést azzal, hogy 2011-ben minden kitűzött célt elért a GP2-es sorozatban.

A francia tehetség 2009-ben már versenyezhetett királykategóriában, amikor is a Renault-tól kirúgott Nelson Piquet-t váltotta. A francia gárda a szezont követően azonban nem hosszabbította meg szerződését, helyére a stabil szponzori háttérrel rendelkező Vitaly Petrovot ültette.

Grosjean emiatt alsóbb kategóriákba kényszerült: előbb a GT1 világsorozatban, majd ezt követően a GP2-ben bizonyított, ahol az ázsiai sorozat, majd később a fő versenysorozat koronáját is elhódította. Mindeközben a Lotus Renault GP tartalékversenyzőjeként is tevékenykedett, így Abu Dhabiban és Brazíliában a gárda versenygépét is vezethette a pénteki tréningeken.

A jövőre már Lotus F1 Team néven futó alakulat múlt héten jelentette be, hogy a francia versenyző lesz Kimi Räikkönen csapattársa 2012-ben.

„Ez egy komoly kihívás” – ismerte el a gárdát irányító Eric Boullier. „Romain már jó pár hónapja velünk van, és volt néhány kitűzött célja úgy személyes, mint sportszempontból. Ismét meg kellett vetnie a lábát a csapatnál, melyet nem a legmegnyugtatóbb körülmények közepette hagyott el.”

„Minden egyes kitűzött célt sikerült elérnie addig, amíg úgy döntöttünk, hogy lehetőséget adunk neki az utolsó két versenyhétvége pénteki szabadedzésein. Bizonyította a csapatnak, hogy elegendő tehetsége és sebessége van, és hogy megfelelően érett versenyző, így jövőre versenyzőként is helytállhat az alakulatnál.”

Boullier elismerte, Grosjean francia állampolgársága is fontos szempont volt, hiszen így nagyobb eséllyel hosszabbíthattak egyik kiemelt támogatójukkal, a TOTAL-lal. A szakember ezzel együtt kiemelte, egyáltalán nem ez volt a legfontosabb tényező akkor, amikor aláírták megállapodásukat.

„Ez csak újabb érv volt a neve mellett. A francia partnereinknek, mint amilyen a TOTAL, ez egy áldás, hiszen élvezhetik annak előnyeit, hogy egyik versenyzőnk francia.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!