Boullier-t lenyűgözte Magnussen teljesítménye - F1VILÁG.HU

Boullier-t lenyűgözte Magnussen teljesítménye

HIRDETÉS

A McLaren újdonsült versenyigazgatója, Eric Boullier csak szuperlatívuszokban tudott beszélni az újonc Kevin Magnussenről, aki bemutatkozó versenyén dobogóra állhatott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.


A McLaren újdonsült versenyigazgatója, Eric Boullier csak szuperlatívuszokban tudott beszélni az újonc Kevin Magnussenről, aki bemutatkozó versenyén dobogóra állhatott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Formula Renault 3.5 világbajnoka már az időmérőn túlszárnyalta a mezőny egyik legtapasztaltabb versenyzőjét, Jenson Buttont, majd a versenyen a harmadik helyre hozta be autóját, majd Daniel Ricciardo kizárását követően feljött a második pozícióba.

A dán pilóta ezzel beállította Jacques Villeneuve 1997-es rekordját, mikor a kanadai versenyző élete első Forma-1-es versenyén szintén a második helyen futott célba, éppen Melbourne-ben.

„Hihetetlen hétvégét teljesített” – mondta Boullier, aki a Lotus csapatfőnöki posztját hagyta ott, hogy csatlakozhasson az idei évben a McLarenhez.

„Egyetlen hibát sem vétett a hétvégén, nagyon érettem versenyzett, mint egy tapasztalt pilóta, és azt kell mondanom, hogy le vagyok nyűgözve, hiszen még csak 21 éves, és könnyedén kezelte a rá nehezedő hatalmas nyomást.”

„Nem volt egy egyszerű hétvége a körülmények folyamatos változásával, de nagyon elégedett vagyok. Fantasztikus volt.”

A McLaren azzal, hogy Button behozta autóját a harmadik helyre, a konstruktőrök versenyének élére állt, azonban a versenyigazgató tudja, hogy sokat kell még javítaniuk az MP4/29-es modellen, ha meg akarják tartani pozíciójukat és harcba akarnak szállni a Mercedesszel.

„A Mercedes nagyon gyors, és tisztán látszik, hogy egy komoly lépéssel a többiek előtt járnak” – folytatta Boullier.

„A legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani és mindent megteszünk, hogy javuljunk. A fejlesztési programot tartanunk kell, miközben már a jövő évi autón is el kell kezdeni dolgozni.”

Hirdetés

„A srácok fantasztikusan dolgoztak, hiszen mindkét autó pontot szerzett, nem is keveset, és természetesen az is nagy szó, hogy befejeztük a versenyt, két autóval.”

„Azonban a cél nem lehet más, mint az utolsó verseny után is vezetni a bajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!