Bourdais nem vár sokat debütáló évétől - F1VILÁG.HU

Bourdais nem vár sokat debütáló évétől

HIRDETÉS

Az amerikai Champ Car széria négyszeres világbajnoka, Sebastien Bourdais figyelmeztette rajongóit, ne várjanak tőle túl sokat debütáló évében a Forma-1-ben.

Az amerikai Champ Car széria négyszeres világbajnoka, Sebastien Bourdais figyelmeztette rajongóit, ne várjanak tőle túl sokat debütáló évében a Forma-1-ben.

A 28 éves francia versenyző a Scuderia Toro Rosso versenyistálló színeiben mutatkozik majd be a Forma-1-ben, miután az elmúlt négy évben négy bajnoki címet szerzett az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő Champ Car szériában.

Bár az elmúlt években nem talált legyőzőre, Bourdais tisztában van azzal, hogy a sikerekre még várnia kell a Forma-1-ben, ezért is figyelmeztette rajongóit, ne várjanak tőle túl sokat a jövő évben.

“Nem akarom nyomás alatt tartani magam” – mondta a francia versenyző a Forma-1 hivatalos weboldalán. “Élvezni akarom, amit csinálok. Kerülni kell a nyomást, mert az hibázásra kényszeríti a versenyzőket.”

“Sebastian Vettel több ezer kilométert tesztelt a BMW-vel, és egy fél szezont lehúzott már a Forma-1-ben, míg én csak most érkeztem Amerikából, és bár hatalmas tapasztalattal rendelkezem, mégis újonc vagyok ebben a szériában. Jelenleg azon vagyok, hogy a lehető legjobban felkészüljek a 2008-as szezonra. Ha holnap kerülne megrendezésre a szezonnyitó, nagyon ideges lennék.”

“Tudom, hogy sokat várnak tőlem, különösen Franciaországban, de innen üzenem nekik, hogy ne várjanak túl sokat. Ha rendszeresen bekerülök az időmérő második etapjába, és néha-néha pontot is szerzek, akkor már nagyon elégedett leszek. Azonban nem szeretnék konkrét célokat kitűzni magam elé, legalábbis egyelőre nem” – folytatta Bourdais.

A francia versenyző azt is elárulta, örül, hogy Sebastian Vettel lesz a csapattársa a következő idényben, és nem számít arra, hogy bármiféle előnyt élvezne csak azért, mert négyszeres világbajnokként érkezett a Forma-1-be.

“A Champ Carban szereztem bajnoki címet, nem a Forma-1-ben. Még rengeteget kell tanulnom. Vettelnek sokkal nagyobb Forma-1-es tapasztalata van, mint nekem. A Toro Rosso érdekei sokkal fontosabbak, mint a versenyzőké. A csapattársak közötti csatározás elég önző dolog, és ha a csapat hisz benned, és pénzt öl a szereplésedbe, akkor azt viszonoznod kell valamivel” – tette hozzá Bourdais.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!