Bourdais perrel fenyegeti a Toro Rossót - F1VILÁG.HU

Bourdais perrel fenyegeti a Toro Rossót

HIRDETÉS

Sebastien Bourdais-t sokkolóan érte a Scuderia Toro Rosso csütörtök reggeli bejelentése, miszerint azonnali hatállyal megválnak tőle, és már nem állhat rajthoz a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon.

Sebastien Bourdais-t sokkolóan érte a Scuderia Toro Rosso csütörtök reggeli bejelentése, miszerint azonnali hatállyal megválnak tőle, és már nem állhat rajthoz a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon.

Beigazolódott, amiről az elmúlt napokban egyre intenzívebben beszéltek, és a Champ Car négyszeres világbajnokának már nem kell Magyarországra utaznia, mert csapata mai közleményében megerősítette, hogy azonnali hatállyal menesztette.

Az indok csupán annyi volt, hogy eddigi másfél éves kapcsolatuk során nem jöttek azok az eredmények, amiket – jogosan – elvártak tőle.

Bourdais elmondta, hogy megdöbbenve vette tudomásul a csapat döntését, azonban már felkereste ügyvédjét, és amennyiben a csapat megsértette a tavalyi év elején kötött szerződésüket, jogi eljárást fog indítani a faenzai bázisú alakulat ellen.

“Nagyon csalódott vagyok a Scuderia Toro Rosso döntése miatt, miszerint nem engedik, hogy versenyezzem a szezon hátralévő részében” – mondta Bourdais csütörtök esti közleményében.

“Azt gyanítom, hogy a Scuderia Toro Rosso megszegte felém irányuló szerződésben foglalt kötelezettségeit, és azt gondolom, nem volt olyan megnyilvánulásom, ami miatt a csapat jogosan elállhatott volna a szerződéstől.”

“Úgy gondolom, a csapat döntése egyértelműen a Scuderia Toro Rosso által szerződésben vállalt kötelezettségeinek megszegése. Jeleztem ügyvédeimnek, hogy nézzék át a helyzetet, és azt, van-e lehetőség jogi eljárást indítani a csapat ellen.”

Bourdais amiatt pedig duplán ki van akadva, hogy éppen a Magyar Nagydíj előtt rakták ki a szűrét, mikor csapata egy jelentősen átdolgozott autóval állhat rajthoz, ugyanis megkapja a Red Bull Racing legújabb fejlesztéseit, a duplafedelű diffúzort, és az új orrkúpot, melytől komoly előrelépést remél.

“Amiatt pedig még idegesebb vagyok, hogy a csapat azonnali hatállyal megvált tőlem, és már nem indulhatok a Magyar Nagydíjon, ahol egy igen ígéretes versenycsomagot mutatunk be, hogy megpróbáljuk áthidalni és megoldani az eddigi nehézségeinket” – magyarázta dühösen a francia.

“Meggyőződésem, hogy ha lehetőséget kaptam volna a versenyzésre egy ilyen új csomaggal, akkor minden esélyem meg lett volna arra, hogy kielégítő eredményeket érjek el a jövőben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!