Hírek

Bőven voltak ma gondok a McLarennél

Sokat küszködtek ma a nagy hőséggel a McLaren Forma-1-es csapatának versenyzői – nemcsak fizikailag okozott nehézséget a rendkívüli forróság, de az autók viselkedésére is komoly hatással volt.


Sokat küszködtek ma a nagy hőséggel a McLaren Forma-1-es csapatának versenyzői – nemcsak fizikailag okozott nehézséget a rendkívüli forróság, de az autók viselkedésére is komoly hatással volt.

Jenson Button, a wokingi gárda világbajnoka az első edzésen negyedik, a másodikon pedig nyolcadik lett, és elmondása szerint bőven van még tennivalójuk a holnapi időmérő előtt.

„Elég kemény volt ma odakint – főleg a hőség miatt” – magyarázta Button.

„Nem vagyunk olyan erősek a tempós kanyarokban, mint szeretnénk, ha pedig gond van a leszorítóerővel, akkor azt tovább erősíti a forró időjárás. Szóval elég trükkösek voltak ma a hosszú etapok – úgy a gumikopást, mint a tempót tekintve.”

„Most kielemezzük majd a gyűjtött adatokat, de úgy tűnik, a fejlesztéseknek hála azért valamennyit javultunk. Viszont még sok munka vár ránk.”

„Tudom, hogy sokakat a köridők foglalkoztatnak, de itt ezek olyan sokat nem számítanak, mert lehetőség van az előzésre. A hosszú etapokba kell belemélyedni, és ez ment ma egy kicsit nehézkesen számunkra.”

A McLaren másik versenyzője, Kevin Magnussen a tizenkettedik helyen zárta a pénteki edzésnapot, neki elmondása szerint a hátsó abroncsok túlzott felmelegedése okozott gondot.

„Soha nem vezettem még versenyautót ilyen nagy hőségben – szóval sokat tanultam ma” – nyilatkozta az újonc.

„Olyan nagy a forróság, hogy a gumikkal tényleg sokat szenvedtünk – de ez a probléma mindenkit érint, szóval felül kell kerekednünk ezen, még a holnapi edzés előtt. Megpróbáljuk úgy beállítani az autót, hogy vigyázzunk a hátsó abroncsokra.”

„Mindig van olyan terület, melyen lehet fejlődni, és most elég sok mindenen törhetjük a fejünket, rengeteg adatot kell kielemeznünk éjszaka.”

„Számomra a hátsó gumik túlmelegedése okozza a legtöbb problémát, az abroncsok teljesen máshogy működnek, mint Ausztráliában.”

„De biztos vagyok benne, hogy az éjszaka folyamán sikerül majd hasznos változtatásokat eszközölni.”

Szólj hozzá!