Brawn: A Ferrarinak meg kellene tartania Allisont

A Ferrari csapatának meg kellene tartania technikai igazgatóját, James Allisont, amennyiben a jövőben sikereket akar elérni – ezt mondta nemrégiben Ross Brawn, a patinás olasz istálló egykori sikerkovácsa.


A Ferrari csapatának meg kellene tartania technikai igazgatóját, James Allisont, amennyiben a jövőben sikereket akar elérni – ezt mondta nemrégiben Ross Brawn, a patinás olasz istálló egykori sikerkovácsa.

Nemrégiben olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Ferrari technikai igazgatója, James Allison távozik Maranellóból, helyére pedig Ross Brawn érkezhet, akivel állítólag fel is vette a kapcsolatot az olasz csapat.

Bár ezt nem erősítette meg, Brawn nemrég a brit Sky-nak nyilatkozva elárulta, esze ágában sincs feladni szabadságát azért, hogy újra a munkának rendeljen alá mindent.

Brawn azt mondja, a Ferrari jobban tenné, ha megtartaná Allisont.

„Nagyszerű szakemberek dolgoznak ott. James Allison kiváló, és ha megadják neki a szükséges forrásokat, és kap elegendő időt, illetve megfelelő infrastruktúrát, emellett pedig nagyszerű versenyzőket, akkor sikereket fognak elérni” – mondta Brawn, aki még a 2000-es évek elején sorozatban 5 világbajnoki címet nyert a Ferrarinak Michael Schumacherrel közösen.

„De nem szabad túlreagálniuk a helyzetet, és nem szabad engedniük a média nyomásának.”

A neves szakember azt mondja, a Schumacher-éra sikerei a versenyző mellett leginkább annak voltak köszönhetőek, hogy az akkori elnök, Luca di Montezemolo foggal-körömmel ragaszkodott hozzá, illetve Jean Todt csapatfőnökhöz.

„Könnyű teljesen felforgatni a rendszert, és aztán elkezdeni reaktívan tevékenykedni ahelyett, hogy megfelelő terveket, megfelelő szervezetet fektetnek le. Fontos, hogy a Ferrari tisztelje, amit tennie kell, de progresszíven, ugyanakkor csendben kell végezniük a dolgukat.”

Brawn emellett beszélt arról is, Sebastian Vettel hozzáállása kifejezetten tetszik neki, hiszen arra emlékezteti, ahogy annak idején Michael Schumacher dolgozott Maranellóban.

„Katasztrófa lenne, ha Seb elkezdené kritizálni a csapatot házon belül. Biztos vagyok benne, hogy ha hasonlít Michaelre, akkor nagyon erős belül. Védi a csapatot, nem kritikus nyíltan, nem fújja fel a dolgokat. Szóval azt gondolom, remek a hozzáállása.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!