Brawn: A Forma-2 a következő lépés Schumacher számára

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3
Kicsit talán még korai a Forma-1-re gondolnia a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, Micknek, Ross Brawn szerint az ifjú német számára a Forma-2 lehet a következő lépés.

Kicsit talán még korai a Forma-1-re gondolnia a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, Micknek, Ross Brawn szerint az ifjú német számára a Forma-2 lehet a következő lépés.

Schumacher idén is a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében vesz részt, és egy fordulóval a szezon vége előtt magabiztosan vezeti a pontversenyt.

Nemrég a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene jelezte, akadémiájuk tárt karokkal várja a németet, és pletykaként az is felmerült, hogy a kis Schumi akár már jövőre bemutatkozhat az F1-ben a Toro Rosso csapatával.

A legvalószínűbb forgatókönyv mégis az, hogy Mick Schumacher jövőre a Forma-2-ben áll rajthoz – ugyanazzal a csapattal, a Premával, mellyel idén a bajnoki címért harcol az F3-ban.

„Nagyon izgatottan vagyok amiatt, hogy ilyen jól teljesít” – mondta Ross Brawn, aki korábban Mick Schumacher édesapja, a hétszeres világbajnok Michael egyik főnöke volt a Forma-1-ben.

„De szerintem még néhány lépést meg kell tennie, mielőtt megérkezhet a Forma-1-be. Viszont Mix egy nagyon érett fiatalember, és szerintem pontosan tudja, hogy fejlődnie kell még, hogy készen álljon az F1-re.”

„Ha Mick szeretne megfelelően felkészülni a Forma-1-re, akkor a Forma-2 a következő logikus lépés számára. Manapság már sokkal szorosabb az együttműködés a Forma-2 és az F1 között, és számos pályát megtanulhat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Mick Schumacher első F1-es tesztje

Két napot töltött el Forma-1-es versenyautó volánja mögött Mick Schumacher. A német tehetség kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo versenygépével körözött Bahreinben.

Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Friss hírek