Brawn aggódott autói megbízhatósága miatt - F1VILÁG.HU

Brawn aggódott autói megbízhatósága miatt

HIRDETÉS

Ross Brawn bevallotta, hogy idegölő volt számára saját forma-1-es csapatának első futama, ugyanis folyamatosan azon aggódott, nehogy történjen valami probléma autóival, melyek ma teljesítették első versenytávjukat.

Ross Brawn bevallotta, hogy idegölő volt számára saját forma-1-es csapatának első futama, ugyanis folyamatosan azon aggódott, nehogy történjen valami probléma autóival, melyek ma teljesítették első versenytávjukat.

Ennél jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a Brawn GP, hiszen azt követően, hogy versenyzői kibérelték maguknak az első sort az időmérőn, kettős diadalt arattak a szezonnyitón Melbourne-ben.

A csapat névadó tulajdonosa, Ross Brawn azonban elmondta, nem volt olyan sima a futam, ahogy azt egyesek gondolják, mert mindvégig ott lebegett a fejük felett a kiesés lehetősége, különösen úgy, hogy alig teszteltek a télen.

“Nem volt olyan egyszerű” – mondta. “Voltak időszakok, mikor igenis figyelnünk kellett bizonyos dolgokra, és természetesen a megbízhatóság miatt komolyan aggódtunk, mert a mai napig nem teljesítettünk teljes versenytávot.”

“Rubensnek volt egy problémája a rajtnál, ami rányomta bélyegét a versenyére, mert elég komolyan megsérült az autója. Jenson esetében mindvégig a gumikra kellett figyelnünk. Ez volt az első versenytávunk, így felettébb örülök, hogy eljutottunk a végéig.”

Bár sokan azt gondolják, ha csak nem történik valami, és nem tiltják be a vitatott diffúzor elrendezést, nem lehet majd megállítani a csapatot, és mire a többiek felzárkóznak, már meglesz az idei világbajnok.

Brawn viszont nem tulajdonít különösebb jelentőséget ezeknek a híreszteléseknek, mert véleménye szerint a látszat ellenére, igenis nagyon szoros a mezőny, amit az is bizonyít, hogy Sebastian Vettel (Red Bull), és Robert Kubica (BMW Sauber) az utolsó körökig ott loholt Button nyakán a második, illetve a harmadik helyen, amíg össze nem ütköztek.

“Szemmel tartottuk Vettelt, mert mindvégig árnyékként követte Jensont, és egy pillanatra sem vehettünk vissza a tempóból” – folytatta Brawn. “Mikor a biztonsági autót pályára küldték, attól féltünk, hogy befognak bennünket, de az szerencsére nem történt meg. Fantasztikus verseny volt számunkra, de vannak ellenfeleink, mint a Red Bull és a BMW.”

A csapatfőnök ugyan óvatosan nyilatkozott a jövőről, azt mégis elhintette, hogy véleménye szerint sok van még a BGP001-es konstrukcióban.

“Természetesen egy nagyon jó autónk van, és a csapat már meg is nyerte első versenyét, így mindenképpen magabiztosan haladhatunk tovább. Ki tudja. Talán lesz még egy tündérmese” – tette hozzá Brawn, akinek csapata már ma este útba veszi a jövő hétvégi futamnak helyet adó Malajziát.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!