Megosztás:

Brawn beszélni fog az FIA-val a rajtbüntetések miatt

Rajtbüntetése miatt Ricciardo is a mezőny végéről zárkózott fel Monzában.
Rajtbüntetése miatt Ricciardo is a mezőny végéről zárkózott fel Monzában. © Red Bull Racing

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, szeretne leülni a Nemzetközi Automobil Szövetég (FIA) képviselőivel, hogy átbeszéljék, miképp lehetne megszabadulni a versenyzést alapvetően befolyásoló rajtbüntetésektől.

A múlt hétvégi Olasz Nagydíjon rengeteg versenyzőt soroltak hátrébb a rajtrácson a különböző motorkomponensek, illetve váltók cseréje miatt, Brawn pedig már korábban is utalt rá, mindent megtesz azért, hogy megszabaduljon az efféle szankcióktól, azok ugyanis csak ártanak a Forma-1 hírnevének.

A monzai versenyt követően Brawn ismét megszólalt ennek kapcsán – a volt F1-es csapatfőnök azt mondta, egyeztet az FIA-val arról, hogyan lehetne javítani a helyzeten.

„A komponensek cseréje miatti szankciókat Monzában is sokakat sújtottak” – fogalmazott a szakember.

„Ez egy olyan aspektusa a szabályoknak, melyet alaposan szemügyre kell vennünk, mert kétségkívül ez olyasvalami, amit a rajongók nehezen emésztenek meg.”

„Van néhány ötletünk arra, hogyan változtassuk meg mindezt, és részletesen meg kell majd vitatnunk az FIA-val, hogy lássuk, miképp javíthatnánk a helyzeten.”

Brawn korábban úgy fogalmazott, azt mindenképp szeretnék elkerülni, hogy a motorkomponensek cseréje miatt a versenyzők bűnhődjenek, így egyik javaslatként a konstruktőri pontlevonást hozta fel.

„Az egyik dolog, ami felmerült, hogy konstruktőri pontok levonásával lehetne büntetni az efféle dolgokat. „A rajtbüntetések nagyon népszerűtlenek, és muszáj jobb megoldással előállnunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton is autóba ül ezen a héten a Pirelli franciaországi gumitesztjén – a brit elárulta...

Hozzászólások

( komment)