Brawn bizakodó, de reálisan látja csapata esélyeit - F1VILÁG.HU

Brawn bizakodó, de reálisan látja csapata esélyeit

HIRDETÉS

Az újonnan megalakult Brawn GP tulajdonosa, Ross Brawn bízik abban, hogy csapata már az első versenyeken “tiszteletreméltó” teljesítményre lesz majd képes, noha tisztában van azzal, hogy a késői kezdés miatt egyáltalán nem lesz egyszerű dolguk az idei évben.

Az újonnan megalakult Brawn GP tulajdonosa, Ross Brawn bízik abban, hogy csapata már az első versenyeken “tiszteletreméltó” teljesítményre lesz majd képes, noha tisztában van azzal, hogy a késői kezdés miatt egyáltalán nem lesz egyszerű dolguk az idei évben.

A Honda Motor Co. péntek hajnalban kiadott közleményében erősítette meg, hogy az eddig csapatvezetőként tevékenykedő Ross Brawn irányítása alatt, Brawn GP néven fut tovább f1-es alakulata az idei szezonban.

Alig néhány órával a bejelentés után, az új csapat már meg is kezdte a munkát az angliai Silverstone-ban, ahol Jenson Button pályára vitte a Mercedes-Benz motorral szerelt BGP 001-es kódszámú modellt.

A csapat már összepakolt az angol ringen, és útba vette a jövő heti tesztprogramnak helyet adó spanyolországi Barcelonát, ahol ellenfelei mellett, két autóval kezdi meg a felkészülést az idei évre.

Bár az azt követő héten még tesztelni fog három napot a szomszédos Jerezben, a csapat a maival együtt mindössze nyolc napot tölt majd pályán a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig.

Brawn azonban bízik abban, hogy csapata – a sport történetének eddigi legtapasztaltabb versenyzői párosának segítségével – tiszteletreméltó teljesítményre lesz majd képes az első versenyeken, és a szezon során tovább fejlődhet.

“A legnagyobb akadályt leküzdöttük, hiszen ott leszünk a szezonnyitón Melbourne-ben” – mondta Brawn.

“Kezdetben biztosan lesznek kisebb megbízhatósági problémáink a kevés pályateszt miatt, de úgy érezzük, hogy jó az autónk, és bízunk abban, hogy tiszteletreméltó lesz a teljesítményünk.”

“Magabiztosak vagyunk, mert úgy gondoljuk, az autó jó alapokon nyugszik, és már alig várjuk, hogy a szezon közben további fejlődést tudjunk elérni” – folytatta a szakember, aki viszont nem kívánt előzetes jóslatokba bocsátkozni a szezonnyitót illetően.

“A szezonnyitón 20 teljesen új autó sorakozik majd fel a rajtrácsra, szóval mindig nagyon nehéz megjósolni az erőviszonyokat, így ezt most sem szeretném megkísérelni. Annyit viszont tudok, hogy valahol győztesek vagyunk, hiszen ott leszünk Melbourne-ben, ami azt is jelenti egyben, hogy leküzdöttük az előttünk álló legnagyobb akadályt.”

Hirdetés

Brawn egyelőre arról sem nyilatkozott, hogy miként fog majd kinézni a csapat szervezeti felépítése, mindössze annyit mondott, eddig is, és a jövőben is komoly támogatást fog kapni a csapat menedzsmentjétől.

“A Honda bejelentését követően azon voltunk, hogy a lehető legtöbb munkahelyet megmentsük, biztosítsuk, hogy a csapat továbbra is részt vehessen a forma-1-es bajnokságban, és a lehető legjobban kihasználjuk a hipermodern létesítményeinket, ha már vagyunk olyan szerencsések, hogy Brackley-ben székelhetünk” – mondta.

“A dolog egyszerű. Felvásároltam a csapatot a Hondától. Mint tulajdonos, továbbra is a hivatalban lévő menedzsment csapat támogatását élvezem, akikkel együtt dolgoztam az eladási folyamat során, és a jövőben is velük fogok.”

Brawn ugyan tisztában van azzal, hogy az új autót már jóval előbb el kellett volna kezdeni tesztelniük, elmondta, nagyon büszke csapata összes dolgozójára, akik a bizonytalanságban is motiváltak és elkötelezettek maradtak.

“Nem is kell tagadni, borzalmasan nehéz időszak volt ez mindannyiunk számára itt a brackley-i bázison, de hihetetlenül büszke vagyok arra az elszántságra és elhivatottságra, amit az elmúlt hónapokban a gyárban láttam” – folytatta.

“Az új autó tervezésének és gyártásának folyamata teljesen sima volt annak ellenére, hogy közben nagyon keményen dolgoztunk a csapat megmentésén. Ez különösen nagy szó, hiszen egy teljesen új motor befogadására kellett felkészítenünk az autót, és a váltót, illetve a karosszériát is át kellett alakítanunk.”

Bár első ránézésre – talán a szponzorlogók hiánya miatt – átmenetinek tűnhet az új autó festése, Brawn egyetlen szavával sem utalt arra, hogy ezen változtatnának az első futam előtt.

“Elégedettek vagyunk a festéssel, ami egyszerűen úgy lett kitalálva, hogy tükrözze a Brawn GP kezdetét. A fekete és a fehér alapszínek, míg a fluoreszkáló sárga sokkal meglepőbb kinézetre. Teljesen más, mint a többiek autója” – tette hozzá Brawn.

Friss: A csapat sajtószóvivője lapunknak megerősítette, hogy “a mai teszten bemutatott festés végleges és ezzel kezdjük meg a szezont Melbourne-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!