Verstappen vs. Ocon

Brawn elismerte, érdeklődnek Hamilton iránt

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke csütörtökön egy interjúban bevallotta, érdeklődnek Lewis Hamilton szolgálatai iránt, kinek döntése Michael Schumacher Forma-1-es jövőjét is befolyásolhatja.


Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke csütörtökön egy interjúban bevallotta, érdeklődnek Lewis Hamilton szolgálatai iránt, kinek döntése Michael Schumacher Forma-1-es jövőjét is befolyásolhatja.

A Mercedes továbbra sem döntött arról, ki lesz Nico Rosberg csapattársa 2013-ban, miután Michael Schumacher szerződése az idény végén lejár, és a hírek szerint a brackley-i gárda Lewis Hamilton után is élénken érdeklődik.

Hamiltonnak tehát most arról kell döntenie, jelenlegi csapatánál, a McLarennél folytatja-e pályafutását jövőre, vagy új kihívások után néz, és átszerződik a Mercedeshez. Ha ez utóbbi mellett teszi le voksát, úgy nagy valószínűséggel Schumachernek nem marad hely.

Brawn elismerte, nehéz döntést hozni a hétszeres világbajnok jövőjéről, aki továbbra is rendkívüli módon hozzájárul a csapat munkájához.

„Attól tartok, továbbra is tárgyalunk a dologról, szóval nem sok mindent mondhatok erről” – nyilatkozta Brawn a BBC Radio Five Live-nak csütörtökön.

„Michael azonban alaposan kiveszi a részét a munkából, valóban segíti minket az előrehaladásban. Azt gondolom, rendkívüli módon hozzájárul mindenhez, szóval nehéz döntés, hogy maradjon-e, vagy abbahagyja. Természetesen komoly beleszólása van ebbe a döntésbe, és jelenleg is folynak az egyeztetések erről.”

Brawn elárulta, valószínűleg egy idei még nem derül ki, ki lesz Nico Rosberg csapattársa a következő szezonban, a szakember ugyanis először vallotta be, Lewis Hamilton után is érdeklődnek.

„Véleményem szerint egy ambiciózus csapat igenis érdeklődik az élversenyzők iránt, mi pedig egy ambiciózus csapat vagyunk. Mindazonáltal elég sok a spekuláció újabban. A következő néhány hétben, hónapban bőven lesz mondanivalónk, és akkor majd minden világossá válik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek