Verstappen vs. Ocon

Brawn elnézést kért a zászlót lengető modelltől

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Elnézést kért Winnie Harlow modelltől a zászlós incidens miatt a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn.

A múlt vasárnapi Kanadai Nagydíjon meglehetősen furcsa incidens borzolta a kedélyeket – a versenyt ugyanis a 70. kör helyett tévedésből már a 69. körben leintették, az ilyen esetekre vonatkozó szabályok szerint pedig a 68. kör alapján hirdettek végeredményt.

A kockás zászlót Winnie Harlow modell lengette meg – mint kiderült, nem ő hibázott, hanem egy félreértés miatt a tervezettnél korábban adták a kezébe a zászlót.

Az eset után a fiatal hölgy rengeteg kritikát kapott, később azonban Charlie Whiting versenyigazgató, most pedig Ross Brawn, az F1 sportigazgatója is védelmére kelt.

„Winnie Harlow szupermodell vétlen áldozatává vált a verseny végének” – fogalmazott Brawn.

„Megkérték, hogy lengesse a kockás zászlót, ám ez a 69. kör végén történt meg. Szomorúan láttam, milyen sokan kritizálták őt ezért, noha – ahogy azt Charlie Whiting versenyigazgató elmagyarázta – két szakember közti félreértés következménye volt az eset.”

„Winnie csak követte az utasításokat, én pedig szeretnék bocsánatot kérni tőle a sajnálatos vélemények miatt, és köszönöm neki, hogy támogatja a Forma-1-et.”

Fotó: Pirelli

Brawn emellett kifejtette, a hírességek részvétele, illetve a különféle dolgokba való bevonása segít abban, hogy népszerűbbé váljon a Forma-1.

„Valami hasonló történt 2014-ben, Kínában is, de ott például nem egy híresség lengette a kockás zászlót. Ahogy a mondás tartja, ’tévedni emberi dolog’, és mindannyian – legyen szó versenyzőkről, menedzserekről, mérnökökről, szerelőkről, újságírókról és rajongókról – követünk el hibákat.”

„Ami fontos, hogy tanuljunk ezekből, és igyekezzünk megakadályozni, hogy a jövőben ismét előforduljanak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Brawn: Szürreális, amit Hamilton művelt idén

Teljesen „szürreális” szintet ért el 2018-ban Lewis Hamiltont – olyat, amellyel annak idején Ayrton Senna és Michael Schumacher is igazán magasra tette a mércét – mondja Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

Brawn: Nem kellenek drámai változtatások a Ferrarinál

A Forma-1 sportigazgatója, a korábban csapatfőnökként tevékenykedő Ross Brawn szerint nem lesz szükség drámai változtatásokra a Ferrarinál, Sebastian Vettelnek azonban komoly szerepe lesz abban, hogy az olaszok fel tudják venni a versenyt a Mercedesszel jövőre.

Friss hírek