Hírek

Brawn: Fekszik nekünk a bahreini pálya

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, W03-as versenyautójuknak határozottan fekszik a bahreini versenypálya, így bízik abban, hogy a kínaihoz hasonló, erős teljesítménnyel rukkolhatnak elő.


Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, W03-as versenyautójuknak határozottan fekszik a bahreini versenypálya, így bízik abban, hogy a kínaihoz hasonló, erős teljesítménnyel rukkolhatnak elő.

A német Nico Rosberg a pénteki második szabadedzésen a legjobb időt autózta, és úgy tűnik, a Mercedesszel ezen a hétvégén is számolni kell.

Brawn elárulta, a csapat idei autója a lassabb kanyarkombinációkban teljesít jól, így annak kedvez a manamai versenypálya.

„Nos, elméletben igen” – mondta Brawn arra a kérdésre válaszolva, hogy fekszik-e a bahreini aszfaltcsík a W03-asoknak.

„Az autó nem volt tökéletes délelőtt – a mérnökök és a versenyzők nagyszerű munkát végeztek az ebédszünetben, és találtak néhány dolgot, ami javított rajta.”

„Azt gondolom, ez az a fajta pálya, mely kedvez az autónknak jelen pillanatban. Tudjuk, miben rejlik erősségünk, és hol vannak gyengeségeink. Talán jobbak vagyunk a lassabb kanyarokban, és nem olyan jók a gyorsabb fordulókban.”

„Szóval ez egy jó pálya számunkra, mint amilyen a kínai is volt.”

Brawn elárulta, a következő hetekben szeretnének javítani a gyors kanyarokban mutatott teljesítményen, hogy a többi pályán se legyenek gondjaik.

„A célunk a következő versenyeken az lesz, hogy javítsunk teljesítményünkön a nagysebességű kanyarokban. Szóval szeretnénk, hogy amikor megérkezünk Barcelonába, vagy az ahhoz hasonló pályákra, akkor ne legyünk hátrányban.”

„De ez a pálya fekszik nekünk, úgy tűnik, fekszik a versenyzőknek is, és nagyon fontos, hogy következetes feltételek lesznek a három nap során. A pénteki, illetve a szombati munka nagyon fontos lesz majd a vasárnap szempontjából.”

„A melbourne-i és malajziai időmérőn meglehetősen erősek voltunk, és megtanultuk, hogy használjuk ezt az autót, hogy hozzuk ki belőle a legtöbbet.”

Szólj hozzá!