Megosztás:

Brawn: Felül kell vizsgálni a büntetési folyamatot

Verstappentől harmadik helyét vették el az Amerikai Nagydíjon.
Verstappentől harmadik helyét vették el az Amerikai Nagydíjon. © Red Bull Racing

Max Verstappen hétvégi esete után Ross Brawn, az FIA sportigazgatója úgy gondolja, új rendszert szükséges kidolgozniuk ahhoz, hogy az incidensek során jó döntést tudjanak hozni.

Az Amerikai Nagydíjon Verstappen az utolsó körben előzte meg Kimi Räikkönent, ám a versenybírák 5 másodperces büntetéssel sújtották, mivel a manőver közben elhagyta a pályát. Az eset nagy vihart kavart a Forma-1 berkein belül, sokan vitatják, hogy helyes döntést hozott-e az FIA.

A holland pilóta a döntéssel a dobogós helyét veszítette el, amelyet egyébként a 16. helyről rajtolva ért volna el.

Ross Brawn úgy gondolja, a jövőben időt kell szánniuk arra, hogy átgondolják az FIA vizsgálati folyamatát – jelen esetben például az a panasz érkezett feléjük, hogy a versenyzők meghallgatása nélkül hoztak gyors döntést. A szakember szerint nagyobb következetességre kell törekedniük.

„Azt hiszem, amint lecsitultak a kedélyek, jó lenne, ha ránéznénk az ilyen szituációkra minden érintett féllel – az FIA-val és a csapatokkal együtt” – nyilatkozta Brawn. „Minden sporttechnológiában egyre fontosabbá válik, hogy a játékvezetők minél nagyobb pontossággal tudják meghozni a döntéseiket.”

„Ez történik a futballban is, ahol egy videós visszatekintő rendszer működik a német Bundesligában és az olasz Seria A-ban is. A Forma-1-ben kivételes videós technológiánk van, de azt hiszem, meg kell néznünk, hogy hogyan tudjuk ezt hasznosítani a pontosság és a következetesség jegyében.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nehéz hétvége vár Mexikóban Fernando Alonsóra és a McLaren Forma-1-es csapatára: a spanyol...

Hozzászólások

( komment)