Brawn: Idén a Ferrarié a legjobb autó

Fotó: Bahrain International Circuit
Fotó: Bahrain International Circuit

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója szerint az idei évben a Ferrarinak van a legjobb autója – ezt azonban eddig nem tudták kihasználni.

Habár az egyéni pontversenyt Lewis Hamilton vezeti Sebastian Vettel előtt, a Ferrari a konstruktőri bajnokságban 4 ponttal továbbra is a Mercedes előtt áll.

Brawn szerint idén egyértelmű, hogy a Ferrari építette a leggyorsabb autót, azonban ez a pontversenyben nem mutatkozik meg.

„A hibrid-éra kezdete óta ez az első, hogy a Mercedes technikailag nem előzi meg az ellenfeleit, minden bizonnyal ők most a második csapat az élmezőnyben” – nyilatkozta Brawn.

„Valamilyen oknál fogva – balszerencse vagy egyéni hiba miatt – nincs annyi pontjuk, amennyi kellene, hogy legyen. Ezért van az, hogy most Sebastiannak kell Hamiltonra vadásznia, de vezetnek a Mercedes előtt a konstruktőri versenyben.”

A szakember szerint nem csak a szezonkezdet lendülete segíti a Ferrarit, szerinte most olyan verseny alakult ki az élmezőnyben, ami az egész idény alatt fenntartható.

„Tavaly is láthattuk, hogy fejlesztések terén a Ferrari képes volt szezon közben tartani a lépést a riválisokkal. Nincs ok arra, miért ne lehetnének versenyben a végéig.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek