Brawn is támogatja az F1-es időmérők átalakítását

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Támogatja a Forma-1-es időmérők megreformálását a száguldó cirkusz sportigazgatója, Ross Brawn.

Támogatja a Forma-1-es időmérők megreformálását a száguldó cirkusz sportigazgatója, Ross Brawn.

Ahogyan arról nemrég az F1VILÁG is beszámolt, akár már a 2019-es szezonra átalakíthatják a kvalifikáció formátumát az F1-ben – a jelenlegi három szegmens helyett a jövőben négy szakasz során harcolhatnának egymással a versenyzők.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója elárulta, támogatja az időmérők fejlesztését, bár szeretné, ha további egyeztetések zajlanának a kérdésben.

„Az időmérők jelenlegi formátuma jó néhány éve jelen van már – eltekintve a sikertelen kísérlettől a 2016-os év elején. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem keressük a módját annak, hogyan javíthatnánk rajta” – mondta a szakember.

„Megvizsgáljuk azt az elképzelést is, amely nemrég felmerült a Stratégiai Munkacsoport ülésén, miszerint négy részre osztanánk az időmérőt a jelenlegi három helyett.”

„Nincs még megállapodás arról, hogy már 2019-re bevezetnénk, de az egyeztetés magjait már elvetettük, most meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megfelelően növekednek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Ekkor rajtol az F1-es Kínai Nagydíj

A Mercedes versenyzői rajtolhatnak az élről a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. Mutatjuk, mikor lesz érdemes a TV elé ülni!

Ekkor lesz az F1-es időmérő Sanghajban

Szoros küzdelmet ígérnek szombatra a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki eredményei: a nyitónapon Valtteri Bottas mindössze 2 századdal volt gyorsabb a ferraris Sebastian Vettelnél, és úgy tűnik, az élen zajló küzdelmekbe a Red Bull is beleszólhat.

Friss hírek