Brawn: Leclerc megzavarhatja Vettelt, de idén még nem győzi le - F1VILÁG.HU

Brawn: Leclerc megzavarhatja Vettelt, de idén még nem győzi le

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint nem valószínű, hogy Charles Leclerc 2019-ben legyőzi majd Sebastian Vettelt a Ferrarinál, az azonban elképzelhető, hogy a monacói szupertehetség „összezavarja” majd a négyszeres világbajnokot.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc Kimi Räikkönen helyét vette át a Ferrarinál 2019-re, miután tavaly remekül teljesített első F1-es idényében a Saubernél.

Az ifjú versenyző az előszezonban két tesztnapon is a leggyorsabb volt, legjobb ideje pedig mindössze 1 századmásodperccel maradt el Vettelétől.

Brawn szerint Leclerc „megzavarhatja” idén Vettelt, ám 2019-ben még nem ő lesz a Ferrari vezéregyénisége.

„Hogy őszinte legyek, meg lennék lepve. Sebastian nagyon jó”  mondta a szakember, amikor arról kérdezték, Leclerc legyőzheti-e idén Vettelt a Ferrarinál.

„Ha esetleg zavart okoz Vettel számára, akkor azt a csapatnak kell kezelnie. Nem feltétlenül arról van szó, hogy Charles legyőzi-e őt, hanem magáról a tényről, hogy megzavarhatja.”

A korábban a Ferrari technikai igazgatójaként is tevékenykedő Brawn mindazonáltal elismeri, Leclerc az, akire nagyon oda kell figyelni 2019-ben.

„Azt gondolom, ebből a szempontból ő az első számú. Nagyon jó első éve volt, most pedig már egy topcsapatnál van. Beszéltem néhány emberrel, akiket jól ismerek a Ferrarinál, és nagyon le voltak nyűgözve a hozzáállása és az attitűdje miatt. Szerintem ő igazán különleges.”

A Forma-1 sportigazgatója szerint a Ferrari idén sokkal jobb formában van, Mattia Binotto csapatfőnök irányítása alatt pedig egy teljesen higgadt légkör uralkodik a maranellóiaknál.

„A csapatnál volt egy kis zűrzavar tavaly. Sergio Marchionne elhunyt, aztán nyilvánvalóan volt némi nézeteltérés Maurizio [Arrivabene] és Mattia [Binotto] között – nem mentek simán a dolgok.”

Hirdetés

„Habár nagyon jó autójuk volt, és erősek voltak időnként, ahhoz, hogy legyőzd Lewis Hamiltont és a Mercedest, minden tekintetben a legjobbat kell nyújtanod. De az az érzésem, hogy az idei év erősebben alakul számukra.”

Fotó: Pirelli

Brawn azt mondja, a barcelonai teszteken a bizonyítékát is látta annak, mennyire gördülékenyen megy a munka a Ferrarinál.

„Eltöltöttem egy kis időt a garázsukban. Kellemes, nyugodt légkör fogadott, konstruktív munka folyt. Jól ismerem Mattia Binottot, és tudom, hogy nagyon pragmatikusan áll hozzá mindenhez. Nos, hozzám hasonlóan ő egy mérnök, szóval egy bizonyos módon látja a dolgokat.”

„Néha elragadhatják az érzelmek, ezért is szeretjük ezt a sportot, de alapvetően nagyon jól strukturált, és szerintem egy új, higgadt Ferrarit látunk az előttünk álló idényben.”

„A Mercedes egy kicsit rendezetlennek tűnt most, de meg fogják oldani a dolgokat. Nagyon erős a csapatuk, nagyon okos emberek dolgoznak ott, és ki fogják találni, mit kell tenniük. A Ferrari kezdettől fogva nagyon jónak tűnt, de volt pár műszaki problémájuk, amiken felül kell kerekedniük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!