Brawn: Leclerc nem lesz olyan előzékeny, mint Räikkönen

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn biztos benne, Charles Leclerc nem lesz annyira előzékeny, mint Kimi Räikkönen volt alkalmanként a Ferrarinál.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn biztos benne, Charles Leclerc nem lesz annyira előzékeny, mint Kimi Räikkönen volt alkalmanként a Ferrarinál.

Räikkönen helyét Leclerc veszi át az olasz istállónál, a monacói tehetség pedig leszögezte, már első évében szeretne győzelmekért harcolni a maranellói istállóval.

Ross Brawn – aki 1997 és 2006 között, a Schumacher-érában oszlopos tagja volt a Ferrarinak – azt mondja, Vettelre komoly kihívás vár majd Leclerc érkezésével.

„Nem tudom elképzelni, hogy Charles Leclerc ugyanolyan előzékeny lesz majd, mint volt Kimi alkalmanként” – mondta a Forma-1 sportigazgatója.

„Kimi a maga útját járja, ne értsenek félre, de szerintem pontosan tudta, mi volt a szereposztás csapaton belül.”

Brawn azt mondja, Vettelnek és a Ferrarinak össze kell kapnia magát, ha 2019-ben le akarják győzni Lewis Hamiltont és a Mercedest.

„Olykor nagyon jó teljesítményt nyújtott, és komoly szerepet vállalt a csapat előmenetelében, de végsősoron Seb és a csapat nem nyújtott kellően jó teljesítményt.”

„Erős évük volt, de meg kell tenniük a következő lépést és teljesíteniük kell – és ez Seben és a csapaton múlik. Nem ismerem a csapaton belüli dinamikát, vagy kémiát, vagy azt, hogy milyen a kapcsolata Sebnek a Ferrarival, és hogyan működnek a dolgok.”

„Elkövetett egy-két hibát, ami balszerencsés, de megesik a versenyzőkkel. És néhány verseny erejéig a csapat sem tudta, technikailag merre van az előre, de aztán a régebbi specifikációval visszatértek a helyes útra.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek