Brawn: Markáns, de nem radikális lépés kell

A Mercedesnek egyértelműen komoly előrelépésre van szüksége ahhoz, hogy meghatározó tényező legyen a Forma-1-ben. Az egyetlen győzelem és a pole pozíciók túlszárnyalásához azonban nem feltétlenül kell radikális megoldásokhoz nyúlniuk – véli a csapatfőnök, Ross Brawn.


A Mercedesnek egyértelműen komoly előrelépésre van szüksége ahhoz, hogy meghatározó tényező legyen a Forma-1-ben. Az egyetlen győzelem és a pole pozíciók túlszárnyalásához azonban nem feltétlenül kell radikális megoldásokhoz nyúlniuk – véli a csapatfőnök, Ross Brawn.

A német márka F1-es csapata harmadik szezonjában sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, azonban a projekt Brawn szerint jó úton halad. A szakember csapata jövő évi autóval kapcsolatos elképzeléseibe engedett bepillantást.

„Ha megnézzük a mostani teljesítményünket, akkor egyértelműen jelentős változtatásokra van szükség ahhoz, hogy a teljesítményünkön javítsunk, én azonban hiszek benne, hogy képesek vagyunk erre”- idézte az Autosport a Mercedes első emberét.

„Hogy ezt radikális átalakítások vagy a hagyományos fejlesztések révén érjük el, most még korai megmondani. A múltban azonban már többen pofára estek azon csapatok közül, akik a radikális autóra szavaztak. Nem építhetsz radikális autót, csak azért, mert ilyet akarsz. Nagyon nyomós, és nagyon logikus érveknek kell szólniuk emellett”- érvelt a megfontolt csapatfőnök.

„Mindenki minél alacsonyabbra akarja rakni az autó súlypontját, masszívabb és könnyebb kocsit akar minél több leszorítóerővel, és minél kevesebb légellenállással. Ha ezeket néhány érdekes koncepcióval ötvözni tudod, akkor ez a megoldás. Szerintem mi jó irányba haladunk a jövő évi autóval”- folytatta sejtelmesen a brit.

Ami az idei évet illeti, Brawn szerint a Coanda-típusú kipufogórendszer kései bevetése miatt nem érték el a várt eredményeket, és általában az aerodinamikai fejlesztések terén is lépéshátrányba kerültek a riválisokkal szemben.

 

Kapcsolódó cikkek

Brawn: Leclerc megzavarhatja Vettelt, de idén még nem győzi le

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint nem valószínű, hogy Charles Leclerc 2019-ben legyőzi majd Sebastian Vettelt a Ferrarinál, az azonban elképzelhető, hogy a monacói szupertehetség „összezavarja” majd a négyszeres világbajnokot.

Brawn: Szürreális, amit Hamilton művelt idén

Teljesen „szürreális” szintet ért el 2018-ban Lewis Hamiltont – olyat, amellyel annak idején Ayrton Senna és Michael Schumacher is igazán magasra tette a mércét – mondja Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

Brawn: Nem kellenek drámai változtatások a Ferrarinál

A Forma-1 sportigazgatója, a korábban csapatfőnökként tevékenykedő Ross Brawn szerint nem lesz szükség drámai változtatásokra a Ferrarinál, Sebastian Vettelnek azonban komoly szerepe lesz abban, hogy az olaszok fel tudják venni a versenyt a Mercedesszel jövőre.

Friss hírek