Brawn: Mérges voltam Hamiltonra, hogy nem olyan, mint Schumacher

Michael Schumacher, Mercedes W01, Valencia, 2010, Ross Brawn,
Fotó: Mercedes
Ross Brawn, a Mercedes volt csapatfőnöke mesélt arról az időszakról, amikor Lewis Hamilton megérkezett a csapathoz, és elárulta, melyek voltak az első benyomásai a brit pilótáról.

Lewis Hamilton 2013-ban, Michael Schumacher visszavonulása után szerződött a Mercedeshez, Ross Brawn utolsó, az ezüstnyilaknál töltött évében. A szakember így közvetlen közelről tapasztalhatta meg, hogy Hamilton hogyan illeszkedik be a csapathoz, és elárulta, a brit pilóta viselkedése egyáltalán nem volt szokványos.

„Azt hiszem, a legjobb bók, amit adhatok ma Lewisnak, az az, hogy egy egyedülálló utat talált ahhoz, hogy nagyszerű bajnokká váljon” – mondta Brawn.

Volt csapatfőnöke elárulta, sokszor ideges volt Hamilton miatt, mert ő akaratlanul is Schumacherhez hasonlította őt – egy bajnokot úgy képzelt el, amilyen a hétszeres világbajnok volt, az ő hozzáállását kereste Hamiltonban is.

„Amikor 2013-ban elkezdtem vele együtt dolgozni, kicsit ideges voltam miatta, hogy miképp állt hozzá a professzionális versenyzői léthez” – mondta Brawn.

„Számomra Michael volt a mérce, egy olyan ember, aki teljesen elkötelezett volt a siker iránt, ugyanakkor figyelt arra, hogy védje a magánéletét és a családját.”

„Lewis már akkor is sokoldalúan közelítette meg a karrierjét, és habár profi volt, olyan életstílust helyezett előtérbe, ami határozottan nem volt annyira visszafogott, mint Michaelnél. Lewis mindig szeretett különböző körökben mozogni, mint a zene és a divat, és ez ad neki energiát, hogy a tehetségét még tovább fejlessze.”

„Eközben biztosra megy abban is, hogy a lehető legjobb fizikai formában legyen, ami a modern Forma-1-ben döntő jelentőségű. És Lewis a Mercedesnél megtalálta a megfelelő támogatást, ami megadja neki azt a szabadságot, amire feltétlenül szüksége van.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!