Brawn: Mick Schumacher nagyon emlékeztet az édesapjára

Fotó: Race of Champions
Fotó: Race of Champions
Ha valaki össze tudja hasonlítani Michael Schumachert és fiát, Micket, akkor Ross Brawn biztosan: és a szakember szerint bőven van hasonlóság kettejük között.

Brawn szerint „nem esett messze az alma a fájától”, és Mick Schumacher sok mindenben hasonlít édesapjára: legfőképp a munkában való hozzáállásában. 

A 19 éves pilóta idén a Formula-2-ben bizonyíthat, ahonnan a következő lépcsőfok már a Forma-1 lehet – azonban előtte minden lehetséges alsóbb kategóriában szeretne tisztességgel teljesíteni ahhoz, hogy egyszer a királykategóriában szerepelhessen. 

„Ez nagyon izgalmas” – nyilatkozta Brawn. „Gyakran látom Mickben Michaelt. Jean [Todt] és én is gyermekkora óta ismerem őt. Ez egyszerűen lenyűgöző. Jó családban nőtt fel, megvan a tapasztalatuk Michael által, és tudják, hogyan kezeljék Mick sikereit.”

„Nagyon célorientált és ez egyszerűen lenyűgöző, hogy mennyire versenyképes lett az elmúlt évben a Formula-3-ban. Ezt az első F2-es teszten is látni lehetett” – folytatta Brawn a tesztről, ahol Schumacher újoncként a legjobb időt autózta olyanokkal szemben, akik már többéves tapasztalattal bírnak. 

„Olyanok, akik ismerik őt és több időt töltöttek vele, mint én, azt mondják, hogy az elmúlt 12 hónapban jelentős előrelépéseket tett. Emellett egy kedves fiatal srác.”

Arról, hogy könnyen előfordulhat, nemsokára újabb Schumacher lesz a Forma-1-es mezőnyben, Brawn így nyilatkozott: 

„Ez csodálatos lenne, de akkora nyomás van ezen a srácon… Remélem, hogy a szurkolók ezt szem előtt tartják, és nem lesznek irreális elvárásaik vele szemben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Mick Schumacher első F1-es tesztje

Két napot töltött el Forma-1-es versenyautó volánja mögött Mick Schumacher. A német tehetség kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo versenygépével körözött Bahreinben.

Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Friss hírek