Fotó: Bahrain International Circuit
Hírek

Brawn: Nem akarom bántani Vettelt, de…

Fotó: Bahrain International Circuit

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint Sebastian Vettelnek össze kell kapnia magát, mert a sorozatos hibák már „nem a véletlen művei”.

Vettel a szezon második felében számos hibát vétett a versenyhétvégék során, részben ez is az oka annak, hogy már csak matematikai esélye van a világbajnoki cím megnyerésére.

Brawn szerint Vettel neve mellett már túl sok hiba szerepel, így a Ferrarinak ki kell találnia valamit, hogy hogyan hozzák vissza a német régi formáját – szerinte ugyanis a tehetség benne van, de mostanában történt valami, ami miatt nem tudja ezt megmutatni a versenyeken.

„Már pénteken is vétett egy kisebb hibát, amikor a piros zászlónál nem fékezett le elég gyorsan, és így 3 rajthelyes büntetést kapott” – nyilatkozta Brawn.

„A versenyen aztán ezt követte a Daniel Ricciardo elleni csata, ekkor újra visszaesett Vettel. Nem szeretném bántani őt, de ezek a hibák már nem a véletlen művei” – folytatta a szakember.

„Arra kellene koncentrálniuk, hogy megtalálják az utat, hogy Sebastian tehetségét teljesen előhúzzák. Az ember nem lesz véletlenül négyszeres világbajnok, és Sebastian biztosan nem felejtette el, hogyan kell nyerni.”

Szólj hozzá!