Brawn: Nem akarom bántani Vettelt, de…

Fotó: Bahrain International Circuit
Fotó: Bahrain International Circuit

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint Sebastian Vettelnek össze kell kapnia magát, mert a sorozatos hibák már „nem a véletlen művei”.

Vettel a szezon második felében számos hibát vétett a versenyhétvégék során, részben ez is az oka annak, hogy már csak matematikai esélye van a világbajnoki cím megnyerésére.

Brawn szerint Vettel neve mellett már túl sok hiba szerepel, így a Ferrarinak ki kell találnia valamit, hogy hogyan hozzák vissza a német régi formáját – szerinte ugyanis a tehetség benne van, de mostanában történt valami, ami miatt nem tudja ezt megmutatni a versenyeken.

„Már pénteken is vétett egy kisebb hibát, amikor a piros zászlónál nem fékezett le elég gyorsan, és így 3 rajthelyes büntetést kapott” – nyilatkozta Brawn.

„A versenyen aztán ezt követte a Daniel Ricciardo elleni csata, ekkor újra visszaesett Vettel. Nem szeretném bántani őt, de ezek a hibák már nem a véletlen művei” – folytatta a szakember.

„Arra kellene koncentrálniuk, hogy megtalálják az utat, hogy Sebastian tehetségét teljesen előhúzzák. Az ember nem lesz véletlenül négyszeres világbajnok, és Sebastian biztosan nem felejtette el, hogyan kell nyerni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek