Niki Lauda

Brawn nem hagyja, hogy a Ferrari kilépjen az F1-ből

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Ross Brawn szerint mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a Ferrarival kompromisszumra jussanak, és az olasz csapat ne hagyja el a Forma-1-et.

Brawn korábban a Ferrari technikai igazgatójaként tevékenykedett, most viszont azon dolgozik a Liberty Media kötelékében, hogy látványosabbá és izgalmasabbá tegyék az F1-et. Ennek keretében 2020 után olyan motorszabályozást terveznek, amit a maranellóiak nem tartanak elfogadhatónak, így azzal fenyegetőznek, hogy ilyen szabályok bevezetése esetén kilépnek a Forma-1-ből.

A szakember elmondta, kompromisszumra kell jutniuk a Ferrarival és a többi csapattal is, és biztos benne, hogy meg fogják találni azt a megoldást, ami mindenkinek megfelelő.

„10 évig dolgoztam velük, és a szívembe zártam őket” – mondta Brawn. „A Ferrari egy ikonikus csapat, így bízom benne, hogy megoldást fogunk találni, ami mindenki számára megfelelő. Ha egy sport jó, mindenkinek az kell legyen, és nem akarjuk, hogy a Ferrari elmenjen.”

„A sportnak igazságosnak kell lennie mindenkivel szemben, beleértve a Ferrarit is. Igen, igaz, hogy a Ferrarinak vétójoga van, de tudomásom szerint soha nem éltek ezzel.”

Brawn szerint nem az a fontos a motorsportban, hogy mennyire gyorsak a versenygépek, sokkal inkább az, hogy izgalmas versenyeket lásson a közönség.

„Sokkal fontosabb, hogy olyan autók legyenek, amelyek jól néznek ki, és tudnak versenyezni egymással. Panaszkodik valaki, amikor esőben 15 másodperccel lassabbak az autók?” – zárta le Brawn.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek